دلیل صف هاب طولانی بنزین (مرور صفحه نخست روزنامه‌های اقتصادی کشور) – اختصاصی

۰3 آذر ۱۳۹۸

روزنامه در تلویزیون

دولت در حال برنامه‌ریزی برای کسب درآمد از محل صادرات بنزین است

روزنامه تعادل در گزارشی نوشت: بنزینی که روی کاهش مصرف داخلی آن برای افزایش صادرات، حساب کرده است. برآورد دولتی‌ها حکایت از آن دارد که انتظار می‌رود تا پایان سال میزان مصرف بنزین حدود 10 میلیون لیتر در روز کاهش یابد که در این صورت سالانه حدود 3 میلیارد و 650 میلیون لیتر بنزین کمتری در کشور مصرف خواهد شد. اما در صورت تحقق این پیش‌بینی، آنچه به صورت مازاد مصرف داخل برای دولت باقی بماند، صادر خواهد شد. آنطور که خبرگزاری تسنیم در این خصوص به نقل از محمدعلی دهقان‌دهنوی، معاون امور اقتصادی وزیر اقتصاد نوشته؛ اگر بتوانیم 10 میلیون لیتر از میزان مصرف سوخت بکاهیم و این مقدار را با نرخ 5 هزار تومان در خلیج فارس بفروشیم، با در نظر گرفتن تفاوت با نرخ داخل کشور روزانه حدود 4 میلیارد تومان و در 10 روز 40 میلیارد تومان و سالانه 14 هزار میلیارد تومان درآمد از این محل برای دولت حاصل خواهد شد.

تعادل در ادامه نوشت: در این صورت دولت تنها از محل صادرات حاصل از کاهش مصرف بنزین، درآمد قابل توجهی کسب خواهد کرد که هنوز محل هزینه‌‌ای برای این منابع مشخص نشده است. براین اساس دولت نه تنها با افزایش قیمت بنزین یارانه‌ای برای همسوسازی افکار عمومی، به 60 میلیون ایرانی اختصاص خواهد داد که در کنار آن منابع قابل توجهی نیز کسب خواهد کرد که می‌تواند بخشی از کسری بودجه خود را از طریق آن جبران کند. خودکفایی در تولید بنزین که در سال گذشته محقق شد، چنین فضایی را برای دولت ایجاد کرده است. گزارش‌های آماری موجود حاکی از آن است که ایران در فاصله سال‌های 1364 تا 1367 حدود 3.7 میلیون لیتر بنزین در روز وارد کرده است. این روند در سال‌های بعد افزایش یافته و در فاصله سال‌های 1384 تا 1387 به حدود 16.8 میلیون لیتر در روز رسیده است. در ادامه این روند مقداری کاهش یافت و به 7.6 میلیون لیتر در روز در فاصله سال‌های 92 تا 95 رسید. میزان واردات بنزین در سال 96 و 9 ماهه نخست سال 97 به 5.9 میلیون لیتر در روز رسید.

دلیل صف هاب طولانی بنزین

روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی نوشت: در حالی که حدود ۱۰روز از آغاز سهمیه‌بندی بنزین و دو نرخی شدن آن می‌گذرد، مشاهدات و گزارش‌ها از تشکیل صفوف طولانی خودروها در جایگاه‎‌های عرضه بنزین خبر می‌دهد. پنج فرضیه برای توجیه ازدحام در پمپ بنزین‌ها مطرح است که «ناآشنایی با سوخت‌گیری با کارت شخصی»، «کاهش تعداد جایگاه‎‌ها» و «تلاش برای تغییر الگوی سوخت‌گیری» از مقطعی بودن این صف‌ها خبر می‌دهد. اما دلایلی چون «شلوغی‌های اول و آخر ماه» و «دلالی بنزین سهمیه‌ای» احتمالا به‌طور ماندگارتری به ترافیک -حداقل مقطعی- جایگاه‎ها منجر خواهد شد.

دنیای اقتصاد در ادامه نوشت: در حالی که حدود ۱۰روز از آغاز سهمیه‌بندی بنزین و دو نرخی شدن آن می‌گذرد، مشاهدات و گزارش‌ها از تشکیل صفوف طولانی خودروها در جایگاه‎‌های عرضه بنزین خبر می‌دهد. پنج فرضیه برای توجیه ازدحام در پمپ بنزین‌ها مطرح است که «ناآشنایی با سوخت‌گیری با کارت شخصی»، «کاهش تعداد جایگاه‎‌ها» و «تلاش برای تغییر الگوی سوخت‌گیری» از مقطعی بودن این صف‌ها خبر می‌دهد. اما دلایلی چون «شلوغی‌های اول و آخر ماه» و «دلالی بنزین سهمیه‌ای» احتمالا به‌طور ماندگارتری به ترافیک -حداقل مقطعی- جایگاه‎ها منجر خواهد شد.

  • شرکت نفت پارس 61 ساله شد ( دنیای خودرو )
  • سهمیه بندی سرویس مدارس ماهانه 120 لیتر ( صبح اقتصاد‌ )
  • گرانی بنزین تاثیر مستقیم بر قیمت لوازم خانگی ندارد ( عصر اقتصاد )
  • دلالان عامل اصلی شلوغی پمپ بنزین ها ( اقتصاد برتر )
  • تلاش ناکام نفت برای بهبود قیمت ( اخبار صنعت )
  • اصلاح قیمت بنزین چه تاثیری روی پول شویی دارد ؟ ( اقتصاد ملی )
  • مزایا و معایب طرح اصلاح یارانه بنزین ( ثروت )

 

 

(بازدید 10,825 بار, بازدیدهای امروز 1 )
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
لطفاً دیدگاه خود را درباره این پست به اشتراک بگذاریدx