سقوط آزاد نفت با نه روسی!(مرور روزنامه‌های اقتصادی) – اختصاصی

سقوط آزاد نفت  با نه روسی!

روزنامه دنیای اقتصاد در گزارش نوشت: نشست اوپک پلاس بالاخره برگزار و تصمیمی کاملا برخلاف انتظارات بازار گرفته شد. در حالی که کشورهای عضو اوپک پنج‌شنبه اعلام کرده بودند می‌خواهند ۵/ ۱ میلیون بشکه از تولیدات روزانه کم کنند به سد روسیه برخورد کردند. به این ترتیب بدون هیچ توافقی قرار شد از ابتدای ماه آوریل کشورها بدون محدودیت نفت تولید کنند و همین کافی بود تا شوک ۱۰ درصدی به قیمت نفت وارد شود.ریزشی که بزرگ‌ترین افت از زمان بحران جهانی ۲۰۰۸ محسوب می‌شود. برخی کارشناسان معتقدند این اتفاق می‌تواند بهای طلای سیاه را تا کانال ۳۰ دلار کاهش دهد. به باور روس‌ها، کاهش تولیدات باعث تقویت نفت شیل آمریکا شده و ایالات متحده از این ابزار برای اعمال قدرت استفاده می‌کند. وزیر نفت کشورمان این روز را یکی از نشست‌های «بد» تاریخ اوپک نامید و بسیاری از ناظران در جلسه از فضای سرد میان وزرای نفت عربستان و روسیه خبر دادند. اخبار جدید حاکی از آن است که احتمال دارد نوعی جنگ قیمتی در بازار نفت میان این غول‌های نفتی در بگیرد که قیمت طلای سیاه را با تهدید جدی‌تری مواجه می‌کند. این اتفاق که در پایان معاملات هفتگی بازار جهانی رخ داد، دیروز منجر به سقوط قیمت بورس‌های خاورمیانه شد و سهام آرامکوی عربستان به زیر قیمت عرضه اولیه خود رسید که اتفاقی نادر است.

در بخش دیگری از این گزارش آمده: تا پیش از برگزاری نشست اوپک، کارشناسان ضعف بازار را در سمت تقاضا جست‌و‌جو می‌کردند چرا‌که ویروس کرونا بزرگ‌ترین واردکننده نفت‌خام دنیا یعنی چین را به تعطیلی کشانده و بعد با گذر از مرز این کشور به سراسر جهان نفوذ کرده است. اما حالا بازار نفت از هر دو سمت مشکلات اساسی دارد چراکه احتمال دارد عربستان با افزایش تولید به ۱۱ میلیون بشکه در روز و اقدام مشابه از سوی دیگر کشور‌ها به برداشتن محدودیت تولید نفت واکنش نشان داده و قیمت‌ها هر چه بیشتر به قعر بروند. از ابتدای سال‌جاری میلادی تاکنون نفت بیش از ۳۰‌درصد ارزش خود را از دست داده است و به گفته تحلیلگران این پایان روند کاهش قیمت نفت نخواهد بود. جاش گریوز، کارشناس راهبردی بازار در «آر‌جی ابرایان‌اند اسوسیتس» به بلومبرگ گفت: «بازار نفت برای همه دردناک خواهد بود. شکست اوپک‌پلاس به معنای رسیدن نفت به ۴۰ دلار بر بشکه خواهد بود.» اما بسیاری از تحلیلگران به آینده نفت بسیار بدبین‌تر هستند چراکه نشانه‌ها گویای عزم عربستان برای افزایش تولید و گسترش سهم خود از بازار نفت است.

بدترین جلسه تاریخ اوپک

اعتماد در گزارشی نوشت: شكست مذاكرات اوپك در روزهاي 5 و 6 مارس، بدترين مذاكرات اوپك در تاريخ 60 ساله اين كارتل نفتي بود. تلاش‌هاي چند هفته‌اي عربستان و متحداني همچون عراق و امارات براي كاهش بيشتر توليد نفت نتيجه نداد و غيراوپكي‌ها به رهبري روسيه حاضر به كاهش بيشتر توليد براي سه ماهه دوم سال نشدند و از سويي توافق كاهش توليد تا ماه مارس نيز تمديد نشد. بنابراين از اول آوريل توليد كشورهاي غير عضو به روال عادي باز مي‌گردد. شايد بتوان مذاكرات اخير آن هم در ميانه كاهش شديد قيمت نفت در بازار را پاياني بر همكاري اوپك و غير اوپك دانست. تقريبا تمام اعضاي اوپك، بودجه‌اي وابسته به نفت دارند كه تنها با قيمت بالاتر متعادل مي‌شود؛ بنابراين هر تعللي در اتخاذ يك سياست جديد، به بر هم خوردن توازن اقتصادي در اين كشورها منجر مي‌شود. نكته‌اي كه عربستان به راحتي از كنار آن نمي‌گذرد. قيمت نفت در آخرين روز از معاملات هفته و پس از مذاكرات ناموفق اوپك پلاس قيمت نفت برنت به 45 و نفت امريكا به 41.28 دلار رسيده كه بدترين افت قيمت نفت در 10 سال اخير است. عربستان از روز شنبه اقدامات تلافي‌جويانه خود در بازار را كليد زده است. سعودي‌ها با اعطاي تخفيفي بين 6 تا 8 دلار در هر بشكه نفت كه بيشترين تخفيف در بيست سال اخير است، درصدد جذب مشتري‌هاي اروپايي و امريكايي بيشتري هستند.‌ به نظر مي‌رسد عربستان تلاش خود را براي بازگرداندن روسيه به ميز مذاكره را با جنگ قيمتي شروع كرده است.

 در بخش دیگری از این گزارش آمده: عدم همراهي روسيه با كارتل اوپك تحليلگران را نيز شوكه كرد. سامانتا گروس، يكي از اعضاي موسسه بروكينگز در زمينه انرژي و آب به الجزيره گفت: «ما واقعا شوكه شديم چون روس‌ها واقعا با آتش بازي مي‌كنند. عربستان به نفت 83 دلاري براي توازن اقتصادش نياز دارد در حالي كه روسيه مي‌تواند با نفت 42 دلاري نيز روزگار بگذراند.» به نظر مي‌رسد پشت پا زدن روس‌ها به توافق با اوپك، شاهد شروع دوره «كثيف» در بازار نفت خواهيم بود.

شکست اوپک پلاس احتمالا قیمت نفت را به زیر 40 دلار در هر بشکه می برد ( تعادل )

پایان ائتلاف اوپک و روسیه جرقه جنگ جهانی نفتی زده شد ( عصر اقتصاد )

فروپاشی اوپک پلاس ( اقتصاد سرآمد )

آغاز جنگ نفتی ( جهان صنعت )

شکست بزرگ اوپک ( فرصت امروز )

بازار نفت به کاهش تولید نیاز دارد ( هدف و اقتصاد )

رهایی از اعتیاد خام فروشی با توسعه پترو پالایشگاه ها ( اخبار صنعت )

اوپک در مسیر فروپاشی ( اسکناس )

دلایل شکست بزرگ اوپک ( اقتصاد ملی )

احتمال تعطیلی اوپک ( تفاهم )

نگرانی ها از افزایش بنزین دزدی ( فوق العاده )

تاثیر کرونا بر تولید نفت ایران به روایت زنگنه ( مناقصه و مزایده )

(بازدید 1,500 بار, بازدیدهای امروز 1 )
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
0
لطفاً دیدگاه خود را درباره این پست به اشتراک بگذاریدx