جزییات جدید از تخصیص سهمیه بنزین نوروزی (مرور روزنامه‌های اقتصادی) – اختصاصی

آینده بازار ال ان جی

تعادل در گزارشی نوشت: در سال ۲۰۱۸ واردات ال‌ان‌جی چین نسبت به سال ۲۰۱۷ به میزان ۴۱ درصد رشد کرده و این کشور پس از ژاپن به دومین کشور بزرگ وارد‌کننده ال‌ان‌جی در جهان تبدیل شد. در صورتی که روند تنزل واردات ال‌ان‌جی چین ادامه یابد، انتظار می‌رود تداوم عرضه محموله‌های جدید و افزایش مازاد در بازار، همچنان سبب تداوم روند نزول قیمت‌ها در بازار گاز منطقه شمال شرق آسیا شود.

تعادل در ادامه نوشت: مازاد عرضه و تقاضای ضعیف به ویژه از سوی چین باعث شد قیمت تک محموله‌ها در بازارهای جهانی به پایین‌ترین سطح مشاهده شده تاکنون تنزل یابد. در عین حال با توجه به اینکه طی ۱۲ ماه گذشته ۸ طرح تولید جدید به ظرفیت ۸۴ میلیون تن به مرحله تصمیم‌گیری نهایی برای ساخت رسید است، انتظار می‌رود تا پایان سال ۲۰۲۰ مازاد عرضه همچنان مانع از رشد قیمت‌ها شود.علاوه بر این در صورت به بهره‌برداری رسیدن طرح توسعه قطر، تا سال ۲۰۲۳ به میزان۳۳ میلیون تن ال‌ان‌جی به بازار عرضه و با توجه به روند کنونی تقاضا، همچنان بازارهای مصرف با مازاد عرضه مواجه خواهند بود.بر اساس پیش بینی موسسه «مکینزی» از چشم‌انداز عرضه و تقاضای ال‌ان‌جی جهان، با ورود ظرفیت‌های جدید، بازار جهانی ال‌ان‌جی تا سال ۲۰۳۵ با مازاد عرضه مواجه خواهد بود و این امر تاثیر منفی بر قیمت‌ها خواهد گذارد.در عین حال با توجه به فاصله قیمتی بین دو منطقه آتلانیتک و پاسیفیک، در حال حاضر انتقال محموله‌ها به مقصد بازار شمال شرق آسیا، اقتصادی نبوده و از طرف دیگر همچنان روند افزایش مازاد عرضه در بازار اروپا ادامه خواهد یافت. اما با توجه به اینکه قیمت گاز همچنان از نظر ارزش حرارتی مساوی نسبت به نفت، به میزان قابل ملاحظه‌ای در سطح پایین‌تری قرار دارد، این امر می‌تواند عامل موثری برای تداوم مصرف گاز در بخش نیروگاهی شود.چشم‌انداز تولید ال‌ان‌جی جهان تا سال ۲۰۲۳ تا سال ۲۰۲۳، امریکای شمالی مهم‌ترین عامل افزایش تولید ال‌ان جی جهان خواهد بود و ۸۲ درصد از رشد ظرفیت تولید ال‌ان‌جی جهان از سوی این منطقه خواهد بود. بر اساس اطلاعات منتشر شده، تا سال ۲۰۲۳ با بهره‌برداری از مجتمع‌های جدید تولید، ظرفیت تولید ال‌ان‌جی امریکای شمالی به ۱۷۵.۵ میلیون تن در سال خواهد رسید که نیمی از این ظرفیت ناشی از توسعه طرح‌های کنونی و مابقی آن ناشی از به بهره‌برداری رسیدن مجتمع‌های جدید تولید خواهد بود.

پیام پروژه ۱۱۰ میلیارد دلاری

روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی نوشت:برنامه عربستان برای سرمایه‌گذاری ۱۱۰ میلیارد دلاری در توسعه یک میدان گازی نامتعارف خبری بود که در روزهای اخیر تیتر بسیاری از نشریات و سایت‌های خبری بین‌المللی را به خود اختصاص داد، برنامه‌ای که می‌تواند بزرگ‌ترین صادرکننده نفت جهان را به جمع صادرکنندگان گاز بیاورد.

در ادامه این گزارش آمده:این حجم از سرمایه‌گذاری در این میدان گازی که «جافوره» نامیده می‌شود، برای رسیدن به تولید تا سال ۲۰۳۴ به ۲/ ۲ هزار میلیارد فوت مکعب(معادل ۶ فاز استاندارد پارس‌جنوبی) است. بن‌سلمان دستور داده که گاز تولیدی از این میدان به صنایع داخلی این کشور اختصاص یابد. اما با توجه به اظهارات اخیر وزیر انرژی این کشور که از برنامه سعودی‌ها برای صادرات گاز سخن گفته بود، در کنار برنامه‌های توسعه‌ای این کشور در تولید گاز و انرژی‌های تجدیدپذیر احتمالا عربستان در سال‌های آتی به پتانسیل بالایی برای صادرات گاز دست خواهد یافت. از آنجایی که این میدان گازی جزو دسته میادین غیرمتعارف دسته‎بندی می‌شود، عربستان جزو اولین کشورهایی است که بعد از آمریکای شمالی به توسعه میدان‌های نامتعارف دست  می‌زند.

  • سرمایه های مردمی و توسعه صنعت نفت ( صمت )

  • بهبود رشد اقتصادی غیر نفتی در سال آینده ( ابرار اقتصادی )

  • آینده در انتظار ال ان جی ( اخبار صنعت )

  • رشد اقتصاد غیر نفتی و افت تورم به 20 درصد ( اسکناس )

  • جزییات جدید از تخصیص سهمیه بنزین نوروزی ( تفاهم )

  • واگذاری پروژه های پایین دستی هلدینگ خلیج‌فارس به بخش خصوصی ( مناقصه و مزایده )

5 اسفند ۱۳۹۸

روزنامه در تلویزیون

(بازدید 1,751 بار, بازدیدهای امروز 1 )
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
0
لطفاً دیدگاه خود را درباره این پست به اشتراک بگذاریدx