نفت در قرنطینه (مرور روزنامه‌های اقتصادی) – اختصاصی

تلویزیون نفت

راه خروج نفت از مدار

روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی ریزش نوشت: افت شدید قیمت نفت در پی شدت گرفتن شیوع ویروس کرونا موجب تغییر موضع اعضای اوپک‌پلاس شده است. کشور‌های صادرکننده نفت در کمتر از دو هفته از اظهاراتی مبنی بر «اغراق رسانه‌ها درخصوص اثرگذاری کرونا» به این نقطه رسیده‌اند که «برگزاری یک نشست اضطراری برای بررسی ابعاد انتشار این ویروس را ضروری می‌دانند.» نشست اوپک‌پلاس قرار است در ماه مارس برگزار شود.

در ادامه این گزارش آمده: با این حال گزارش‌هایی در هفته گذشته مبنی بر تلاش وزیر انرژی عربستان برای برگزاری زودهنگام نشست اوپک‌پلاس منتشر شد. منابع خبری از روسیه به‌عنوان تنها مانع برای جلو انداختن این نشست نام می‌بردند. اما الکساندر نواک، وزیر انرژی این کشور در روزهای اخیر این ادعاها را رد و عنوان کرد روسیه آمادگی این را دارد که این نشست را در ماه جاری میلادی به‌جای مارس برگزار کند. به گفته نواک «اوپک‌پلاس تنها به چند روز زمان برای بررسی بیشتر اوضاع و تعیین زمان برگزاری نشست نیاز دارد.» اما درحالی‌که گمانه‎‌ها از برگزاری نشست اضطراری اوپک‌پلاس اوج گرفته، اس‌اند‌پی گلوبال پلتس در گزارشی به نقل از دو منبع نزدیک به اوپک موضوع دیگری را مطرح کرده است. آن‌طور که در این گزارش آمده است، در روز‌های سه‌شنبه و چهارشنبه هفته جاری جلسه کمیته فنی اوپک‌پلاس برگزار خواهد شد. نشست این کمیته که با ریاست مشترک عربستان سعودی و روسیه برگزار می‌شود، پیش از این وظیفه بررسی پایبندی کشورهای حاضر در توافق نفتی را به عهده داشت. اما حالا گفته می‌شود  این نشست احتمالا برای بررسی ابعاد اثرگذاری شیوع ویروس کرونا و به‌جای نشست اضطراری اوپک‌پلاس برگزار خواهد شد. هرچند که در نشست کمیته ویژه، تصمیمی اتخاذ نمی‎شود اما از آنجا که بزرگان اوپک‌پلاس در این کمیته حضور دارند، هر سیگنالی از آن می‌تواند نشان‌دهنده تصمیم‌نهایی اوپک و متحدانش در نشست رسمی باشد.

زیان‌های شرکت‌های بزرگ نفتی آمریکا

روزنامه تعادل هم در گزارشی نوشت: غول‌های بزرگ نفتی به دنبال استفاده از رکود قیمت سوخت‌های فسیلی به عنوان فرصتی برای تراز وضعیت مالی و تامین بودجه پروژه‌های خود در جهان هستند. شرکت اکسون موبیل از جمله این شرکت‌هاست که مدیر آن؛ مایک ویرت معتقد است این برهه می‌تواند به انضباط مالی شرکت‌ها کمک کند. این در حالی است که برخی از این شرکت‌ها طبق آخرین گزارش‌های منتشر شده در پایان سال گذشته با زیان مالی همراه بوده‌ و حالا به دنبال تعدیل ساختارهای مالی خود هستند.

گزارش‌هایی که به تازگی در خصوص وضعیت برخی از شرکت‌های بزرگ نفتی از جمله اکسون موبیل، منتشر شده حاکی از عملکرد ضعیف این شرکت‌ها در حوزه کسب و کار است که منشأ بسیاری از مشکلات این شرکت‌ها را می‌توان به انقلاب شرکت شیل امریکا گره زد. از حدود یک دهه قبل با کمبود داخلی ذخایر نفت و گاز، شیل با ایجاد عرضه نامحدود خود، قیمت انرژی را تحت تاثیر قرار داده و آن را کاهش داد. طبق گزارش‌های منتشر شده، درآمد سه ماهه چهارم سال 2019 شرکت اکسون حدود 4.1 درصد کاهش یافته که این به معنای آن است که این شرکت نتوانسته به اندازه کافی در فرآیند تولید به سود دست پیدا کند.اما سازوکار این شرکت افزایش سرمایه‌گذاری است. در این خصوص یکی از روسای اجرایی اکسون موبیل از برنامه این شرکت برای سرمایه‌گذاری 35 میلیارد دلاری در پروژه‌های نفت و گاز مختلف در گویان و موزامبیک خبر داده است. استراتژی آنها بر این است که باید در شرایطی که قیمت‌ها پایین است، سرمایه‌گذاری کرد. یعنی درست در شرایطی که رقبا در حال عقب‌نشینی هستند.به اعتقاد مدیران اکسون موبیل بر این باورند که به رقم ترجیح قیمت‌های بالاتر با حاشیه سود بیشتر، نباید فرصت سرمایه‌گذاری در شرایطی که قیمت‌ها پایین است را از دست داد.

در ادامه این گزارش آمده : گزارش‌هایی که به تازگی در خصوص وضعیت برخی از شرکت‌های بزرگ نفتی از جمله اکسون موبیل، منتشر شده حاکی از عملکرد ضعیف این شرکت‌ها در حوزه کسب و کار است که منشأ بسیاری از مشکلات این شرکت‌ها را می‌توان به انقلاب شرکت شیل امریکا گره زد. از حدود یک دهه قبل با کمبود داخلی ذخایر نفت و گاز، شیل با ایجاد عرضه نامحدود خود، قیمت انرژی را تحت تاثیر قرار داده و آن را کاهش داد. طبق گزارش‌های منتشر شده، درآمد سه ماهه چهارم سال 2019 شرکت اکسون حدود 4.1 درصد کاهش یافته که این به معنای آن است که این شرکت نتوانسته به اندازه کافی در فرآیند تولید به سود دست پیدا کند.اما سازوکار این شرکت افزایش سرمایه‌گذاری است.

  • شدت مصرف انرژی از هدفگذاری تا واقعیت ( صمت )

  • نفت در قرنطینه ( اقتصاد برتر )

  • توان تولید روزانه 7 میلیون متر مکعب گاز در غرب کشور ( اخبار صنعت )

  • ضرورت ارائه مشوق های مالی برای استفاده از CNG ( اسکناس )

  • جایگاه CNG در کشور جوابگوی متقاضیان نیست ( اقتصاد مردم )

  • ظرفیت بی نظیر ایران در بخش پایین دستی نفت ( تجارت )

  • مصرف 63 میلیون بشکه نفت در صنایع پایین‌دستی ( ثروت )

  • سازمان استاندارد کم‌فروشی بنزین را تایید کرد ( فوق‌العاده )

  • ورشکستگی‌های نفت و گاز نگران کننده شد ( مواجهه اقتصادی )

۱4 بهمن ۱۳۹۸

روزنامه در تلویزیون

(بازدید 3,160 بار, بازدیدهای امروز 1 )
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
0
لطفاً دیدگاه خود را درباره این پست به اشتراک بگذاریدx