نفت در شوک کرونا (مرور روزنامه‌های اقتصادی ) – اختصاصی

تلویزیون نفت

وضعیت اضطراری در بازار نفت

اعتماد در گزارشی نوشت : قيمت نفت از زمان انتشار خبري مبني بر انتقال ويروس كرونا به ساير قاره‌ها و كشورها 8 دلار سقوط كرد. هر چند پس از اعلام «اضطرار جهاني» توسط سازمان بهداشت جهاني قيمت‌ها با دو درصد جهش همراه بود و تا لحظه نگارش گزارش (ساعت 17 روز جمعه) به بيش از 59 دلار رسيد؛ اما سقوط قيمت نفت به پايين‌ترين حد سه ماه اخير خود نشان مي‌دهد كه اين بازار با مهم‌ترين چالش سال جاري خود روبه‌رو است. همين امر سبب تغيير در نشست برنامه‌ريزي شده اوپك در سال جاري ميلادي شد، به گونه‌اي كه اوپكي‌ها قرار است به جاي 5 و 6 مارس (15 و 16 اسفند) در بهمن ماه جمع شده و در خصوص طرح جديدي براي بازار نفت به تبادل نظر بپردازند. پيش‌بيني مي‌شود كه اين طرح جديد، فريز بيشتر بشكه‌هاي نفتي از روزانه يك ميليون و هفتصد هزار به دو ميليون بشكه است. با وجود جهش دو درصدي قيمت نفت پس از اطلاعيه سازمان بهداشت جهاني‌، اما كارشناسان معتقدند هر گونه افزايش قيمتي در آينده بستگي مستقيمي به نحوه مديريت و كنترل ويروس در جهان دارد. نكته‌اي كه به نظر نمي‌رسد تا مدت‌ها چين به عنوان كانون انتشار بيماري و افزايش شمار جانباختگان بتواند به آن دست يابد. نكته ديگري كه بايد به آن اشاره كرد، تاثير كرونا بر اقتصاد جهاني همچنين ميزان تقاضاي چين است. بر اساس داده‌هاي آژانس بين‌المللي انرژي مصرف انرژي و به خصوص نفت توسط چين بر تعادل عرضه و تقاضاي بازار آن تاثيرگذار است به نحوي كه هرچه ميزان تقاضا از سوي چيني‌ها كاهش يابد، بازار نفت نيز با افت قيمت مواجه خواهد شد و اين تاثير با توجه به اندازه اقتصاد چين بيشتر مي‌شود. به عنوان مثال حتي در طول بحران مالي 2009 كه تقريبا تمام كشورهاي اروپايي و امريكايي درگير آن بودند، تقاضاي انرژي چين 40 درصد از كل تقاضا در آن سال بود. به نظر مي‌رسد در شرايطي كه چين بزرگ‌ترين واردكننده انرژي در جهان است، تغيير در بازار نفت محسوس‌تر باشد.

اعتماد در ادامه نوشت: با افزايش تعداد كشته‌شدگان كرونا به 213 نفر (تا لحظه نگارش گزارش روز جمعه ساعت 17) همچنين كاهش مراودات بين‌المللي با چين و لغو پروازها به اين كشور، نگراني‌هاي جهاني در خصوص اين ويروس وارد مرحله تازه‌اي شد. تاكنون 16 شهر در چين قرنطينه شدند؛ اين در حالي است كه 60 ميليون چيني اجازه خروج از خانه‌هاي خود را نيز ندارند. اما نگران‌كننده‌ترين قسمت شيوع اين بيماري، كاهش فعاليت‌هاي اقتصادي چين و كاهش در تقاضاي نفت توسط اين مصرف‌كننده بزرگ است. طبق آمارهاي اداره اطلاعات انرژي سهم چين از مصرف جهاني نفت از 7 درصد در سال 2003 به 14 درصد در سال جاري خواهد رسيد. از سوي ديگر اين كشور در سال 2017 با پيشي گرفتن از امريكا به بزرگ‌ترين وارد‌كننده انرژي در جهان تبديل شد. بنابراين هر كاهشي در تقاضاي نفت اين كشور قيمت را بسيار كاهش مي‌دهد. اما پيامد ديگر تضعيف مصرف نفت در چين، افزايش مازاد عرضه را به دنبال خواهد داشت. طبق گزارش اداره اطلاعات انرژي امريكا، نفت ذخيره شده اين كشور به دليل كاهش مراودات با چين به مرز 3.5 ميليون بشكه در هر هفته رسيد. هر چند افزايش ذخيره نفت شيل از سه ماه پيش شروع شد اما در هفته‌هاي منتج به شيوع گسترده كرونا شدت بيشتري به خود گرفت. كارشناسان معتقدند اين امر مي‌تواند بر كاهش بيشتر قيمت نفت در بازار اثرگذار باشد.

کرونا و نفت

روزنامه تعادل هم در گزارشی با همین مضمون نوشت: نزدیک به یک هفته است که شیوع بیماری کرونا در چین، به واسطه ترس از ضربه خوردن اقتصاد چین به عنوان بزرگ‌ترین واردکننده نفت خام و کاهش تقاضای این حامل انرژی، بازار جهانی آن را با اختلال مواجه کرده و قیمت برنت را هم به پایین‌ترین سطح در سه‌ماه گذشته و به مرز 58 دلار در هر بشکه کشیده است. گزارش‌ها حاکی از آن است که کشورهای صادرکننده نفت امریکای جنوبی از عرضه محموله‌ها به چین امتناع می‌کنند و خبرهایی از احتمال برگزاری نشست اضطراری اوپک و متحدان در هفته آینده به منظور بررسی پیامدهای کرونا بر بازار نفت به گوش می‌رسد. با همه این اوصاف، با وجودی که کارشناسان خطر کاهش بیشتر قیمت نفت در صورت ادامه گسترش ویروس کرونا را هشدار می‌دهند، خودداری سازمان جهانی بهداشت از پیشنهاد ایجاد محدودیت‌های سفر و تجارت به چین در پی شیوع ویروس کرونا باعث شد که دیروز قیمت‌های نفت کمی احیا شوند و برنت به 59 دلار در هر بشکه نزدیک شود.قیمت نفت روز جمعه پس از اینکه سازمان جهانی بهداشت در واکنش به شیوع ویروس مرگبار در چین، وضعیت اضطراری جهانی اعلام کرد اما حاضر نشد وضع محدودیت‌های سفر و تجارت را توصیه کند افزایش یافت. قیمت‌های نفت از ابتدای هفته گذشته تا روز پنجشنبه به دلیل نگرانی سرمایه‌گذاران و معامله‌گران از تاثیر منفی شیوع ویروس کرونا

دور زدن تحریم ها موفقیت آمیز نبوده ، با افول بازار نفت مواجه هستیم ( اقتصاد پویا )

چالش عرضه CNG کشور در سال 99 ( صبح اقتصاد )

توزیع هدفمند گاز مایع با استفاده از کارت بانکی ( عصر اقتصاد )

نفت در شوک کرونا ( اقتصاد سرآمد )

احتمال برگزاری نشست اضطراری اوپک به دلیل کرونا ( کسب و کار )

سود میلیاردی غول های نفتی ( آسیا )

شکست رویای صفر کردن صادرات نفت ایران ( اسکناس )

صادرات 77/14 میلیون تنی نفت ایران به چین ( ثروت )

جهش قیمت نفت در واکنش به تصمیم سازمان جهانی بهداشت ( فوق العاده )

12 بهمن ۱۳۹۸

روزنامه در تلویزیون

(بازدید 3,373 بار, بازدیدهای امروز 1 )
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
0
لطفاً دیدگاه خود را درباره این پست به اشتراک بگذاریدx