دردسر های ناتمام کارت سوخت (مرور روزنامه‌های اقتصادی ) – اختصاصی

بدبینی نفت به توافق تجاری

روزنامه اعتماد در گزارشی نوشت: اواخر هفته گذشته كاخ سفيد شاهد كاهش مهم‌ترين عامل تنش در سطح جهان بود. روزي كه فاز اوليه توافق تجاري امضا و به واسطه آن هم بازارهاي مالي و سرمايه‌اي صعودي شدند، قيمت نفت هم جهش يك درصدي داشت.

يك هفته پيش از استيضاح ترامپ در مجلس، توافق 86 صفحه‌اي ميان چين و امريكا پس از نزديك به دو سال كشمكش تجاري به امضا رسيد. طي اين توافق چين ملزم به خريد سالانه 200 ميليارد دلار كالاي امريكايي شد. اين جنگ كه در ابتدا به دليل عدم رعايت حقوق مالكيت چيني‌ها بر برخي كالاهاي امريكا شروع و رفته رفته به ابعاد آن افزوده شد تا جايي كه نه تنها رشد اقتصادي دو كشور بلكه رشد اقتصادي جهان را نيز تحت تاثير قرار داد. هر چند به نظر مي‌رسد توافق امضا شده از يك الگوي رايج كه در تمام قراردادهاي تجاري وجود دارد، پيروي مي‌كند؛ اما شروط امريكا براي امضاي فاز دوم قرارداد تجاري‌ كه بر پايه حسن نيت طرف چيني گذاشته شده، نشان مي‌دهد امتيازهاي گرفته شده از پكن بيشتر از امتيازهاي گرفته شده از امريكاست. به عنوان مثال چين تعهداتي مبني بر حفاظت از اسرار تجاري شركت‌هاي امريكايي داده كه در صورت تخطي، طرف امريكايي مي‌تواند شكايت كند. از سوي ديگر امضاي اين قرارداد تعرفه‌هاي قبلي را لغو نمي‌كند، بلكه امريكا را از اعمال تعرفه‌هاي جديد باز مي‌دارد. به بيان ديگر تعرفه‌هاي اعمال شده بر 120 ميليارد دلار كالاهاي چيني به نصف يعني 7.5 درصد كاهش پيدا كرده است. علاوه بر آن طرف آسيايي بايد علاوه بر محصولات كشاورزي، خودرو، هواپيما و ابزار پزشكي بيشتري را نيز از امريكا بخرد.

در بخش دیگری از این گزارش آمده: با وجود انتظار كارشناسان مبني بر افزايش قيمت نفت به دليل از بين رفتن نگراني جهاني در خصوص آينده اقتصادي جهان، اما باقي ماندن تعرفه بر 360 ميليارد دلار كالاي چيني و شرط امريكا براي امضاي فاز دوم، قيمت نفت جهش چنداني نداشت و با كاهشي 0.06 درصدي تا زمان نگارش گزارش (ساعت 17) به 64 دلار و 84 سنت رسيد. «باقي ماندن تعرفه‌ها بر كالاهاي وارداتي و اثبات حسن نيت چيني‌ها»، از مهم‌ترين عوامل افزايش ناچيز قيمت نفت پس از انتشار خبر امضاي فاز اوليه توافق بود.

تعریف رابطه منطقی میان میزان فروش نفت و شرایط سیاست خارجی

تعادل در یادداشتی نوشت : در خصوص صادرات نفت و برآوردهایی که در مورد درآمد حاصل از فروش نفت در بودجه دیده می‌شود، باید به واقعیت‌ها و محدودیت‌های موجود در محیط بین‌المللی توجه داشت. چه بسا با تداوم بخشی از محدودیت‌های بین‌المللی امکان تحت‌الشعاع قرار گرفتن بیشتر درآمدهای نفتی وجود دارد که این موضوع باید در بودجه سال آینده لحاظ شود. عدم انطباق برآوردهای بودجه‌ای با واقعیت‌ها می‌تواند منجر به عدم تحقق درآمدها و در نتیجه عدم تامین نقدینگی بخش‌های مهم و تاثیرگذار بر زندگی شهروندان شود. این روند منجر به رشد نرخ پایه پولی و نابسامانی برخی شاخص‌های اقتصادی می‌شود.امروز کشور در زمینه تولید، زیرساخت‌های تولید نفت مشکلی ندارد اما برای فروش و صادرات این محصول باید مطابق با واقعیت‌ها برنامه‌ریزی کرد. در این زمینه باید ارتباط واقع‌بینانه‌ای میان سیاست خارجی و بودجه سالانه برقرار کرد، در واقع به گونه‌ای نباشد که سیاست خارجی ما یک حرف را بزند و اعداد و ارقام دیده شده روی کاغذ حرفی دیگر. نتیجه این روند چیزی جز کسری درآمدها نخواهد بود.

در بخش دیگری از این یادداشت آمده : در خصوص فروش نفت در سال آینده نیز میزان صادرات این محصول به صورت مستقیم به سیاست خارجی کشور بستگی دارد؛ در صورتی که روند تحولات مثبت باشد امکان فروش نفت در سال آینده بیش از آنچه در بودجه 99 در نظر گرفته شده نیز وجود دارد. اما در صورتی که این روند روی ریل کنونی ادامه مسیر دهد، نباید انتظار داشت آنچه که در خصوص فروش نفت برای سال آینده در نظر گرفته شده امکان تحقق داشته باشد. در واقع روند تحولات روابط خارجی کشور، تعیین‌کننده بخش مهمی از تحقق یا عدم تحقق درآمدهای نفتی بودجه در سال آینده خواهد بود.

  • بلایی که نفت بر سرمان آورد ( صمت )

  • خودرو های یورو 5 بدون بنزین استاندارد تاثیری بر کاهش آلودگی ندارد ( آفتاب اقتصادی )

  • ایستایی قیمت نفت ( اقتصاد سرآمد )

  • ثبات قیمت نفت تا پنج سال آینده ( جهان اقتصاد )

  • حواستان باشد در پمپ بنزین ضرر نکنید ( آوای اقتصادی )

  • قیمت نفت تا پنج سال دیگر همین است ( اقتصاد ملی )

  • واریز سهمیه بنزین برای 30 هزار راننده آژانس ( تجارت )

  • دلیل طولانی شدن پروسه صدور کارت هوشمند سوخت ( تفاهم )

  • دردسر های ناتمام کارت سوخت (‌ شروع )

  • حواستان باشد در پمپ بنزین ضرر نکنید ( فوق العاده )

  • بازدهی سرمایه گذاری های گذشته باید واکاوی شود ( مناقصه و مزایده )

  • نگرانی وارد کنندگان نفت از بسته شدن تنگه هرمز ( مواجهه اقتصادی )

۲8 دی ۱۳۹۸

روزنامه در تلویزیون

(بازدید 6,261 بار, بازدیدهای امروز 1 )
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
0
لطفاً دیدگاه خود را درباره این پست به اشتراک بگذاریدx