عضوگیری جدید در اوپک (مرور صفحه نخست روزنامه‌های اقتصادی کشور) – اختصاصی

۱9 آبان ۱۳۹۸

روزنامه در تلویزیون

حس تغییر در بازار نفت

روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی نوشت: نفت هفته گذشته تحت تاثیر اخبار متضادی قرار گرفت که از روند مذاکرات تجاری بین چین و آمریکا به گوش می‌رسید. در حالی که چین از توافق بر سر کاهش تعرفه‌ها خبر می‌داد، ترامپ در آخرین روز معاملاتی هرگونه موافقت با کاهش تعرفه‌ها را رد کرد. با این حال در نهایت طلای سیاه روز جمعه در جهت صعودی قرار گرفت و بازدهی مثبت هفتگی را از خود به جا گذاشت. قیمت هر بشکه نفت برنت هفته گذشته بیش از ۸۰ سنت معادل ۳/ ۱ درصد رشد کرد و به ۵۱/ ۶۲ دلار بر بشکه رسید. نفت‌خام آمریکا نیز بیش از یک دلار معادل ۸/ ۱ درصد بازدهی را به ثبت رساند و در معاملات پایانی هفته روی قیمت ۲۴/ ۵۷ دلار بر بشکه ایستاد که بیشترین قیمت طی ۶ هفته اخیر محسوب می‌شود.

دنیای اقتصاد در ادامه این گزارش آورده: مهم‌ترین عامل رشد هفتگی قیمت‌ها به بی‌تفاوتی بازار نفت به اظهارات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در روز جمعه باز می‌گردد. در واقع به نظر می‎رسد با وجود اظهارات ترامپ، بازار نفت به این جمع‌بندی رسیده که تغییراتی در روند مذاکرات تجاری حاصل شده است. افزایش تعداد قراردادهای خالص خرید یا انتظار برای رشد قیمت نفت در بازار آتی عامل دیگری است که از خوش‌بینی معامله‌گران به مذاکرات تجاری خبر می‌دهد.

عضوگیری جدید در اوپک

تعادل در یادداشتی نوشت: در حال حاضر اوپک در حال تنظیم بازار است و برخی از کشورها هم بدون آنکه عضو اوپک باشند و هزینه عضویت بدهند، از منافع اقدامات این سازمان برخوردار می‌شوند. هر کشوری بر اساس منافع خود عمل می‌کند و اگر برزیل یا هر صادرکننده نفتی دیگری احساس کند که در اوپک منافعش بیشتر تأمین می‌شود، طبیعتأ برای عضویت در اوپک گام برمی‌دارد و اگر به این نتیجه برسد که با عضو نشدن در اوپک هم می‌تواند منافع خود را تأمین کند، سعی می‌کند کنار بایستد و از زحمات اوپک استفاده کند.

در ادامه این گزارش آمده: برزیل به یک تولیدکننده نفت مهم در جهان تبدیل شده است و اگر به اوپک بپیوندد، این سازمان قوی‌تر می‌شود. به‌طور کلی هرچقدر تعداد اعضای کشورهای صادرکننده نفت که به عضویت اوپک درآمده‌اند بیشتر باشد، میزان تأثیرگذاری اوپک بر بازار بیشتر می‌شود. بنابراین اگر تعداد اعضای اوپک افزایش بیابد، قطعا بازار تأثیرگذاری اوپک را بیشتر جدی می‌گیرد.در حال حاضر با پدیده‌ای تحت عنوان اوپک پلاس مواجه هستیم که روسیه و چند کشور دیگر غیر عضو اوپک در آن عضویت دارند. این کشورها بدون آنکه عضو اوپک شوند در حال همکاری با این سازمان هستند. در واقع، یک جناح غیر اوپک وجود دارد که در کنار اوپک برای تنظیم بازار همکاری می‌کند. پس تنظیم بازار را اوپک و غیراوپک به صورت مشترک دارند انجام می‌دهند. طبیعتأ اگر برزیل به اوپک بپیوندد یا حتی اگر این کشور به اوپک پلاس بپیوندد، فکر می‌کنم میزان تأثیرگذاری این گروه بر بازار بیشتر می‌شود.باید توجه داشت که هر کشوری بر اساس پیشنهاداتی که دریافت می‌کند باید یک فرایند بررسی را در دولت و پارلمانش سپری کند و منافع، مضرات، هزینه‌ها و دستاوردهای پذیرش آن پیشنهاد ارزیابی شود. بنده فکر می‌کنم که پیشنهاد اعضای اوپک به برزیل برای عضویت این کشور فراتر از شرکت نفت و وزارت نفت و انرژی آنها و در رده‌های حاکمیتشان مورد بررسی قرار می‌گیرد و بر اساس منافع ملی‌شان در نهایت تصمیم می‌گیرند که عضو بشوند یا نشوند. 

  • نفت در برزخ ماند ( صبح اقتصاد )
  • نفت در برزخ ماند ( اخبار صنعت )
  • برزخ نفت (‌اقتصاد سرآمد )
  • آرامکو کی می خرد (‌ جهان صنعت )
  • کیفیت بنزین تولیدی مقوله ای مهم برای صنعت نفت و محیط زیست ( اقتصاد ملی )
  • 24.5 میلیارد دلار صادرات غیر نفتی ( خریدار)
  • لزوم کاهش چالش های کار فرمایان و پیمانکاران در مگا پروژه های پتروشیمی ( مناقصه و مزایده )
  • آینده نا معلوم یارانه انرژی ( آسیا )
(بازدید 11,564 بار, بازدیدهای امروز 1 )
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
0
لطفاً دیدگاه خود را درباره این پست به اشتراک بگذاریدx