قیمت نفت در آینده به اقدامات ایران بستگی دارد

با توجه به نوسانت قیمت نفت در ماه‌های اخیر فایننشیال تایمز در گزارشی به این موضوع پرداخت و آینده و ثبات قیمت نفت را وابسته به اقدامات ایران دانست.

فایننشیال تایمز گزارش داد که قیمت نفت در آینده به اقدامات ایران بستگی دارد.

این رسانه انگلیسی با اشاره به اینکه نتیجه نشست اوپک در این هفته نامشخص است، نوشت: کاهش شدید قیمت به زیر ۶۰ دلار برای هر بشکه نفت خام برنت و حدود ۵۰ دلار برای نفت وست تگزاس برای کشورهای وابسته به درآمدهای نفتی دردناک است. عامل اصلی ناشناخته برای همه طرف‌هایی که درگیر این موضوع است، تأثیر تحریم‌های تازه آمریکا علیه ایران در بازار نفتی است.

در ادامه این گزارش آمده است: افزایش قیمت نفت در سال جاری در اوایل اکتبر به اوج خود یعنی قیمت ۸۵ دلار برای نفت خام برنت رسید که همه و همه تحت تاثیر سخنان ترامپ مبنی بر قطع تجارت نفت ایران صورت گرفت. این امر می‌تواند تجارت جهانی را در حدود ۲.۵ میلیون بشکه در روز کاهش دهد که برای اولین بار در دهه‌های گذشته باعث کمبود نفت در بازار انرژی می‌شود.

فایننشیال تایمز تاکید کرد: پیش‌بینی آینده وضعیت نفت کار خیلی دشواری شده است؛ چراکه اتفاقاتی در این مدت رخ داده است. اولا، دولت آمریکا برای شش ماه آینده از ایران به کشورهای مختلف از جمله مشتریان بزرگ مانند هند، چین، ژاپن و کره جنوبی، از تجارت نفتی معافیت‌هایی داده است. این اجازه می‌دهد تا حداقل نیمی از تجارت فعلی ایران ادامه یابد.

نویسنده این گزارش ادامه داد: ثانیا، حمایت دونالد ترامپ از پادشاهی عربستان باعث افزایش تولید نفت عربستان سعودی در چند هفته گذشته به بیش از ۱۱ میلیون بشکه در روز شده است که منجر به کاهش شدید قیمت‌ها شده است و این تولید زیاد و کاهش قیمت نفت با تشکر کاخ سفید همراه شده است. شواهد موجود نشان می‌دهد بعد از تحریم‌ها نه تنها با کاهش نفت مواجه نشدیم بلکه با مازاد تولید هم جهان روبه رو هستیم اتفاقی که اوپک متوجه آن شده است و آن را در تصمیمات آینده خود نظر خواهد گرفت.

این رسانه انگلیسی در ادامه با اشاره به اینکه ماندگاری این سطح قیمت در حال حاضر به ایران بستگی دارد، یادآور شد: باید دید آیا آنها در مواجهه با فشار ایالات متحده برای پایان دادن به برنامه هسته‌ای خود در موضع کنونی باقی می‌مانند یا تصمیم می‌گیرند که به خواست ایالات متحده تن دهند و زنده بمانند؟

(بازدید 15,732 بار, بازدیدهای امروز 1 )
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
لطفاً دیدگاه خود را درباره این پست به اشتراک بگذاریدx