مرور صفحه نخست روزنامه‌های اقتصادی کشور ـ ۲4 شهریور ۱۳۹۸

روزنامه در تلویزیون

بزرگ‌ترین پالایشگاه نفتی آل سعود در آتش

روزنامه کیهان نوشت :  حمله به پالایشگاه‌ها و فرودگاه‌های سعودی توسط انقلابیون یمن روزگاری به عنوان یک خبر عجیب و چه بسا غیر ممکن تلقی می‌شد. اما انقلابیون یمن این غیر ممکن را ممکن کرده و ابهت پوشالی آل‌سعود را حقیقتا درهم شکسته‌اند. جنبش انصارالله یمن با رونمایی از انواع پهپادها و موشک‌های بالستیک و حمله به مواضع مهم و حیاتی آل‌سعود نشان داده سامانه‌های دفاعی آمریکایی نیز نمی‌توانند سعودی‌ها را نجات دهند، مگر تجاوز به کشورها متوقف شود. در ادامه این «حملات تعیین‌کننده»، دیروز خبر رسید بار دیگر تاسیسات نفتی عربستان در شرق این کشور با دقت توسط پهپادهای انصارالله مورد حمله قرار گرفته است. بنابر اعلام سخنگوی نیروهای وابسته به انصارالله یمن، یگان پهپادی ارتش و کمیته‌های مردمی این کشور صبح دیروز با ۱۰ پهپاد دو پالایشگاه نفت بقیق و خریص در شرقی‌ترین نقطه عربستان را در قالب عملیات «توازن بازدارندگی دوم» هدف قرار‌داده است. خبری که ابتدا سعودی‌ها آن را «دروغ» خواندند اما با انتشار تصاویر آن، لب به اعتراف گشودند!

در ادامه این گزارش آمده: پالایشگاه آرامکوی عربستان که در منطقه بقیق قرار دارد، یک مجتمع فرآوری نفت است که در۶۰ کیلومتری جنوب غربی ظهران واقع شده و بزرگ‌ترین پالایشگاه نفت خام دنیا محسوب می‌شود. در این پالایشگاه نفت خام ترش تبدیل به نفت خام شیرین می‌شود و پس از آن از طریق خلیج‌فارس و دریای سرخ صادر می‌شود. برآورد شده که ظرفیت پالایش نفت در این پالایشگاه ۷ میلیون بشکه در روز است.مجموعه پالایشگاهی خريص هم یکی دیگر از پالایشگاه‌های هدف قرار گرفته است که در فاصله۱۶۰ کیلومتری ریاض قرار دارد. هنوز تاثیر این ‌آتش‌سوزی روی قیمت جهانی نفت به دلیل بسته شدن بازارهای جهانی در آخر هفته خود را نشان نداده است.

خط اعتباری  ۱۵ میلیارد دلاری

دنیای اقتصاد هم در گزارشی نوشت: اعطای خط اعتباری ۱۵ میلیارد دلاری در یک سال، معادل درآمد فروش روزانه ۷۰۰ هزار بشکه نفت خام ایران در محدوده قیمت ۶۰ دلار بر بشکه در این بازه زمانی است. این رقم (۷۰۰ هزار بشکه در روز) درست معادل کف پیشنهاد ایران برای فروش نفت خام خود است که پیش از این رویترز به نقل از چند مقام مسوول آگاه ایرانی به آن اشاره کرده بود. بر اساس گزارش رویترز، دو منبع آگاه دولتی، شرط ایران برای پیشرفت مذاکرات در رابطه با باقی ماندن ایران در برجام را تنها فروش نفت به میزان حداقلی ۷۰۰ هزار بشکه و حداکثری ۵/ ۱ میلیون بشکه در روز عنوان کرده بودند. آمریکا در ماه مه ۲۰۱۸ با دستور دونالد ترامپ و به‌صورت یک‌جانبه از توافق بین‌المللی برجام خارج شد و تحریم‌هایی را به ویژه علیه فروش نفت ایران وضع کرد. ایران بعد از گذشت بیش از یک سال از این اتفاق، اخیرا اقداماتی را در پیش گرفته که بر اساس آن یا از برجام خارج خواهد شد یا با دریافت حق فروش نفت خام در آن باقی خواهد ماند.

دنیای اقتصاد در ادامه نوشت: اما شرط ایران برای پیشبرد مذاکرات، تنها در صورتی اجرایی خواهد بود که دولت ترامپ به خریداران نفت خام ایران معافیت اعطا کند. بنابراین در گام نخست به نظر می‌رسد ایجاد خط اعتباری ۱۵ میلیارد دلاری به حق فروش حداقل بخشی از نفت ایران بدون محدودیت بستگی دارد و عملی شدن این خواسته ایران نیز به اعطای معافیت‌های آمریکا وابسته است. به این ترتیب چنانچه مذاکره‌‌کنندگان اروپایی موفق به جلب نظر آمریکا برای صدور معافیت‌ به خریداران نفت خام ایران نشوند؛ به راه افتادن اینن خط اعتباری همان‌طور که زنگنه تاکید کرده است به معنای ایجاد بدهی ارزی برای ایران خواهد بود که دست‌کم درآمد یک بازه یکساله از فروش ۷۰۰ هزار بشکه در روز از نفت ایران را به محض لغو تحریم‌ها به خود اختصاص می‌دهد.

  • یک قرارداد و چند نشان ( تعادل )
  • حمله پهبادی انصار الله به تاسیسات نفت آرامکو ( صبح اقتصاد )
  • تحریم ها صنعت نفت را متوقف نکرده است ( عصر اقتصاد )
  • در بخش پالایش به رکورد تاریخی رسیدیم ( آفتاب اقتصادی)
  • آمریکا نمی تواند صادرات نفت ایران را به صفر برساند (جهان اقتصاد)
  • آتش بر سر آرامکو ( جهان صنعت )
  • در شرایط تحریم هر دو هفته یک قرارداد و افتتاح داریم (هدف و اقتصاد)
  • صنعت نفت ایران متوقف نشدنی است (اخبار صنعت)
  • شکست آمریکا در صفر کردن صادرات نفت ایران (اسکناس)
  • صنعت نفت ایران متوقف شدنی نیست (اقتصاد ملی)
  • دسترسی به رکورد تاریخی در بخش پالایش (تجارت)
  • تحریم ها صنعت نفت را متوقف نکرده است (ثروت)
  • آمار رسمی از صادرات نفت ایران در دست نیست (شروع)

 

 

 

 

(بازدید 13,454 بار, بازدیدهای امروز 1 )
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
0
لطفاً دیدگاه خود را درباره این پست به اشتراک بگذاریدx