مرور صفحه نخست روزنامه‌های اقتصادی کشور ـ ۱3 شهریور ۱۳۹۸

روزنامه در تلویزیون

موضوع وساطت فرانسه بین ایران و آمریکا برای فروش نفت ایران، امروز در صفحه اول تعدادی از روزنامه ها مورد توجه قرار گرفت. از جمله روزنامه اطلاعات که تیتری از لودریان وزیر امور خارجه فرانسه با این مضمون انتخاب کرد “ایجاد خط اعتباری فروش نفت ایران منوط به اعطای مجدد معافیت‌ توسط آمریکاست” و نوشت: ژان ایو لودریان دیروز در جمع خبرنگاران گفت: پیشنهاد ما این است که یک خط اعتباری نفتی ایجاد کنیم و در ازای آن ایران به برجام برگردد، امنیت خلیج فارس حفظ و درهای مذاکره پیرامون امنیت منطقه‌ای و برنامه هسته‌ای ایران پس از سال ۲۰۲۵گشوده شود.وی در ادامه تصریح کرد: تمامی این مسائل منوط به اعمال مجدد معافیت‌های نفتی از سوی ترامپ است.به گزارش ایسنا، برخی منابع غربی به تازگی اطلاع داده‌اند که فرانسه برای پایبند ماندن ایران به تعهدات برجامی خود، می‌خواهد موضع آمریکا نسبت به طرح ایجاد یک خط اعتباری به ارزش ۱۵ میلیارد دلار تا پایان سال جاری به تهران را بررسی کند.

کیهان، دیگر روزنامه قدیمی ایران، با انتخاب تیتر “به ما هم دروغ گفتند؛ هدف از حمله به عراق نفت این کشور بود” به نقل از تولسی گابارد عضو مجلس نمایندگان آمریکا که خودش هم در حمله به عراق مشارکت داشته نوشت: من هم مثل خیلی‌های دیگر، تحت تأثیر [حملات] 11 سپتامبر [به مرکز تجارت جهانی نیویورک] قرار گرفتم و این حادثه برایم حکم یک نقطه عطف را داشت، چراکه تا قبل از آن حادثه فکرش را هم نمی‌کردم که در ارتش خدمت کنم.  اما وقتی 11 سپتامبر اتفاق افتاد، به این فکر افتادم که باید در موقعیتی قرار گیرم که به کشورم خدمت کنم و دنبال تروریست‌های القاعده بروم. او در ادامه، در مورد واقعیتی که در عراق با آن روبرو شد، گفت: ما مثل خیلی‌های دیگر برای خدمت به کشورمان، به آنجا رفته و دروغ‌هایی که به ما گفته شده بود را باور کرده بودیم؛ اینکه ما داریم به عراق می‌رویم تا صدام این دیکتاتور بی‌رحم را سرنگون کنیم، چراکه دارد با القاعده کار می‌کند و به سلاح کشتار جمعی دست یافته و از این تسلیحات برای حمله به ما استفاده خواهد کرد. ما با این طرز فکر، به آن مأموریت رفتیم. ما هم مثل بسیاری از سیاستمداران در واشنگتن، این حرف‌ها را باور کرده بودیم، اما نهایتا متوجه شدیم که به ما دروغ گفته‌اند و به ما خیانت کرده‌اند. هدف، مقابله با القاعده نبود، هدف، اجرای مأموریت محافظت از مردم آمریکا نبود. این یک جنگ با هدف تغییر رژیم بود که تحت پوشش امنیت ملی و تحت پوشش اهداف انسان‌دوستانه و مقابله با جنایاتی که آن دیکتاتور در حق مردمش مرتکب شده بود، انجام گرفت. اما هدف واقعی، منفعت رساندن به منافع بنگاه‌های اقتصادی و دستیابی به نفت بود.

کودتای نفتی پسر سلمان عنوان گزارشی از دنیای اقتصاد درباره خلع ید الفالح از آرامکو است. در این گزارش آمده: خلع ید وزیر نفت عربستان از ریاست هیات‌مدیره شرکت دولتی نفت این کشور شکست یک سنت قدیمی بود. برای دهه‌ها همواره وزیر نفت عربستان ریاست آرامکو را نیز به‌عهده داشت. در توضیح این خلع ید گمانه‎های مختلفی با محوریت نارضایتی ولیعهد سعودی‌ها از عملکرد خالد الفالح و اقدام برای کاهش قدرت او مطرح است. با این حال انتصاب شخصی بسیار نزدیک به محمد بن‌سلمان به ریاست آرامکو و به جای الفالح نشان‌دهنده روی دیگر ماجرا یعنی تلاش پسر سلمان برای روی کار آوردن افرادی نزدیک به خود و افزایش قدرت نفتی‎اش است. اختلاف الفالح با محمدبن‌سلمان درخصوص عرضه اولیه آرامکو همچنین  نارضایتی ولیعهد سعودی از قیمت‌های کنونی نفت دو عامل احتمالی تلاش بن‌سلمان برای کاهش قدرت الفالح است. در این میان برخی بر این باورند که کاهش قدرت الفالح تنها یک روی سکه تحولات اخیر است و در روی دیگر آن افزایش قدرت محمد بن‌سلمان، مرد شماره یک سعودی‌ها قرار دارد.

در بخش دیگری از این گزارش آمده: این اولین‌بار طی چند دهه گذشته است که ریاست هیات‌‌مدیره آرامکو و وزارت نفت این کشور به دو فرد سپرده می‌شود. سعودی‌ها خود اعلام می‌کنند که این تحول تنها در راستای رسیدن به هدف عرضه اولیه آرامکو انجام شده است. عربستان در سال ۲۰۱۶ اعلام کرد که قصد دارد بخشی از سهام شرکت دولتی نفت خود را در بازارهای سهام عرضه کند. فروش سهام آرامکو بخشی از برنامه بزرگ‌تری تحت عنوان «سعودی‌ویژن ۲۰۳۰» است که محمد بن‌سلمان، ولیعهد قدرت طلب این کشور به‌عنوان معمار این برنامه شناخته می‌شود. این عرضه اولیه که ۵درصد از سهام آرامکو را شامل می‌شود، بزرگترین عرضه اولیه‌ای خواهد بود که تاکنون در جهان انجام شده است. درآمد احتمالی آن‌که حدود ۱۰۰ میلیارد دلار برآورد می‌شود، قرار است در صندوق سرمایه‌گذاری بین‌المللی(IPF) عربستان سعودی ذخیره و در طرح‌های غیرنفتی در سراسر جهان سرمایه‌گذاری شود.

  • کودتای نفتی پسر سلمان ( دنیای اقتصاد )
  • ریزش قیمت نفت در پی افزایش تولید اوپک و جنگ تجاری ( عصر اقتصاد )
  • نفت ایران بی خطر و سریع به مدیترانه می رسد ( آفتاب اقتصاد )
  • توقف قیمت نفت در مرز 70 دلار ( جهان اقتصاد )
  • دور زدن تحریم ها با ایجاد تنوع در صدور نفت ( اسکناس )
  • سفر بشکه های نفت ایران از کاسپین تا دریای سیاه  ( ثروت )
  • سهم صادرات پتروشیمی به 19 میلیارد دلار می رسد ( شروع )
  • سهم صادرات پتروشیمی به 19 میلیارد دلار می رسد ( مناقصه و مزایده )
(بازدید 13,481 بار, بازدیدهای امروز 1 )
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
0
لطفاً دیدگاه خود را درباره این پست به اشتراک بگذاریدx