مرور صفحه نخست روزنامه‌های اقتصادی کشور ـ ۰8 مرداد ۱۳۹۸

روزنامه در تلویزیون

تغییر بودجه سال‌جاری پشت درهای بسته

مردم سالاری تیتر یک خود را به موضوع کاهش صادرات نفت از یک و نیم میلیون بشکه نفت به سیصد هزار بشکه در روز اختصاص داده در این گزارش آمده: بی‌آن‌که مجلس در جریان باشد یا کارشناسان نظری بدهند، به یکباره توسط معاون سازمان برنامه و بودجه اعلام شد که بودجه سال ۹۸ تغییر کرده و فروش ۳۰۰ هزار بشکه نفت در روز، مبنای اصلاحیه بودجه سال جاری است. دولت و سازمان برنامه و بودجه که پیش از این برخلاف نظر کارشناسان مُصر بودند، بودجه سال جاری را براساس صادرات یک و نیم میلیون بشکه نفت در روز ببندند، حالا با تصویب یک بودجه جدید در شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا، هم مجلس را دور زده‌اند و هم از این به بعد، به سراغ راهکارهایی خواهند رفت که شاید چندان به لحاظ اقتصادی کارآمد نباشند. به گزارش مردم سالاری آنلاین، این ابتدا حمید پورمحمدی، معاون امور اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه بود که در اظهارتی کوتاه و مبهم در اواخر هفته گذشته گفت که بودجه سال ۹۸ بر اساس فروش ۳۰۰ هزار بشکه در روز نفت بسته شده است. این اظهارات در حالی بیان شد که مبنای قانون بودجه سال جاری که به تصویب مجلس رسیده است، فروش ۱.۵ میلیون بشکه در روز نفت است. در روزهای اخیر، جزئیات بیشتری از تغییر بودجه سال ۹۸ منتشر شده است: دولت به این نتیجه رسیده است که فروش ۱.۵ میلیون بشکه نفت در روز در سال ۹۸ قابل تحقق نیست. این بدان معناست که دولت در کل در سال جاری با کسری بودجه ۱۵۰ هزار میلیارد تومانی روبرو خواهد بود که قرار است نیمی از این کسری بودجه از طریق صرفه‌جویی و نیمی دیگر با تأمین منابع از محل‌های دیگر جبران شود.راهکارهای دولت برای جبران کسری بودجه نیز بدون این‌که پیش از این برای اظهارنظر کارشناسان، در معرض افکار عمومی قرار گیرد و مهم‌تر از آن، بدون این‌که نمایندگان مجلس در جریان قرار گیرند، به تصویب شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا رسیده و در واقع این سران قوا بوده‌اند که بودجه جدید برای سال ۹۸ را مصوب کرده‌اند.

صرفه‌جویی روزانه ده میلیون لیتر بنزین با احیای کارت سوخت

کیهان نوشت : مسئولان دولتی به‌تازگی تصمیم گرفته‌اند از 20 مرداد ماه، یعنی تنها 12 روز دیگر، عرضه بنزین را با کارت سوخت‌های شخصی انجام دهند که این موضوع موجب می‌شود تا حد اقل روزانه بین 10 تا 12 میلیون لیتر از مصرف بنزین کاسته شود. آمار و اطلاعاتی که به‌تازگی منتشر شده نشان می‌دهد مصرف بنزین در تیرماه 12 درصد نسبت به ماه پیش از آن افزایش یافته است. هر چند که مدتی است بنا به صلاحدید مسئولان وزارت نفت آمار مصرف بنزین منتشر نشده، اما به نظر می‌رسد که مصرف بنزین نیز به حدود 100 میلیون لیتر در روز رسیده است. رشد مصرف موجب شده است علیرغم خودکفایی در تولید بنزین و قطع واردات،عملا هر آنچه که بنزین در کشور تولید می‌شود به همان میزان نیز مصرف شود. افزایش مصرف بنزین از یک سو و قاچاق بنزین از سوی دیگر به دلیل نبود سیاست‌های کنترلی، ایران را از صادرات بنزین که مورد نیاز کشورهای منطقه نیز هست محروم کرده است، به طوری‌که سود صادرات بنزین در عمل به کشورهای منطقه و جیب قاچاقچیان می‌رود. بر اساس این گزارش، صادرات این میزان بنزین با قیمت‌های امروز بازارهای جهانی بالغ بر یک و نیم میلیارد دلار درآمد ارزی نصیب کشور می‌کند. البته کیهان توضیح نداده که صادرات این حجم از بنزین در شرایط تحریم چگونه قابل تحقق است.

ورود ایران به باشگاه صادرکنندگان بنزین

روزنامه اصولگرای “صبح نو” هم نوشت : که نخستین محموله بنزین چهارشنبه از طریق رینگ صادراتی بورس انرژی صادر می شود. این درحالیست که در حوزه نفت تاکنون بورس انرژی چندان موفق نبود و کلیه عرضه های نفت خام در بورس انرژی طی بیش از شش ماه اخیر بی مشتری مانده است. اما این روزها رسانه های اصولگرا درباره هر چه مربوط به صادرات بنزین است با خوشبینی خبررسانی می کنند.

  • اتحاد جدید برای کنترل بازار نفت ( اخبار صنعت )
  • پلان بی ٬ ریاض ( اقتصاد سر آمد )
  • ایران صادر کننده بنزین می شود ( اقتصاد ملی )
  • ورود ایران به باشگاه صادر کننده بنزین ( اسکناس )
  • سیاست اوپک و اقتصاد آینده ایران (صمت )
  • کشور های دوست در خرید نفت ایران فعال تر عمل کنند ( هدف و اقتصاد )
  • افزایش قیمت نفت در نیمه دوم سال میلادی ( جهان اقتصاد )
  • اتحاد جدید برای کنترل بازار نفت ( خریدار )
  • خیز پتروشیمی ها ( مواجهه اقتصادی )
  • صادرات بنزین تحقق یک آرزوی دیرین ( ثروت )
  • ورود ایران به باشگاه صادرکنندگان بنزین ( صبح نو )
  • کارت سوخت مهر تایید عدم واردات بنزین ( تفاهم )
(بازدید 13,282 بار, بازدیدهای امروز 1 )
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
0
لطفاً دیدگاه خود را درباره این پست به اشتراک بگذاریدx