مرور صفحه نخست روزنامه‌های اقتصادی کشور ـ ۰6 مرداد ۱۳۹۸

روزنامه در تلویزیون

سفر وزیرامور خارجه عمان به ایران

روزنامه تعادل در گزارشی نوشت : وزرای خارجه ایران و عمان دیروز در تهران ضمن بررسی روند همکاری‌ها، بر اهمیت تداوم رایزنی‌های 2 کشور تاکید کرده و درباره آخرین تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی به گفت‌وگو پرداختند. محمدجواد ظریف و یوسف بن علوی وزرای امور خارجه ایران و عمان، دیروز (شنبه) در تهران دیدار و با مرور همکاری‌ها و روابط خوب دو کشور، ضمن تاکید بر اهمیت تداوم رایزنی‌های تهران و مسقط، در خصوص آخرین تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی، تبادل نظر و رایزنی کردند. سفر بن علوی به تهران دومین سفر او ظرف دو ماه گذشته است. وی 30 اردیبهشت ماه نیز در سفری چند ساعته به تهران، با ظریف دیدار و ‌گفت‌وگو کرده بود  سفر بن علوی به تهران اما در شرایطی رخ می‌دهد که بر دامنه تنش‌ها در منطقه خلیج فارس افزوده شده، از یک سو تنش‌های ایران و امریکا و از سوی دیگر قضیه نفتکش‌ها بین ایران و انگلیس و در این میان هم تلاش برخی کشورهای عرب حوزه خلیج فارس برای تشدید این وضعیت شتاب افزون‌تری به خود گرفته است.  به نظر می‌رسد دولت عمان با سابقه حسن روابط با ایران، که در بسیاری موارد نقش میانجی را ایفا کرده، این‌بار هم تلاش دارد تا برای کاهش تنش‌ها بکوشد. بر این اساس، مسقط ۳۰ تیر ماه به تنش‌ها در خلیج فارس واکنش نشان داد و خواستار «خویشتنداری» همه طرف‌ها شد. دولت عمان در بیانیه‌ای که بدین منظور منتشر شد اعلام کرد که «با نهایت توجه، تردد دریایی در تنگه هرمز را دنبال و همه طرف‌ها را به خویشتنداری دعوت می‌کند.» پس از سفر بن علوی به تهران، سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر خارجه ایران نیز اوایل خرداد ماه سال جاری در سفر به سه کشور منطقه به مسقط، کویت و دوحه رفت و پنجم خرداد در مسقط با یوسف بن علوی دیدار و گفت‌وگو کرد. عراقچی در این دیدار با رد هرگونه گفت‌وگوی مستقیم یا غیرمستقیم با امریکا گفت: جمهوری اسلامی ایران برای برقراری روابطی متوازن و سازنده با تمامی کشورهای منطقه خلیج فارس بر اساس احترام و منافع متقابل آمادگی دارد.

آخرین تغییرات در ساختار بودجه

روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی  نوشت : اخیرا حمید پورمحمدی، معاون سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده که میزان فروش نفت ۳۰۰ هزار بشکه در روز است. این عدد با نسخه جدید بودجه چه ارتباطی دارد؟ محاسبات انجام شده از نسخه جدید بودجه نشان می‌دهد که میزان فروش نفت معادل ۵۷ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است. برای اینکه از این عدد، میزان فروش نفت حاصل شود، باید نرخ دلار بودجه و قیمت هر بشکه نفت مشخص باشد. اگر این اعداد طبق نسخه اولیه بودجه در نظر گرفته شده باشند، قیمت هر بشکه نفت معادل ۵۴ دلار و نرخ میانگین دلار نیز معادل ۵۵۴۴ تومان خواهد بود. در نتیجه میزان فروش نفت حدودا معادل ۵۲۱ هزار بشکه در روز در نظر گرفته شده است. اما اگر رقم پورمحمدی را ملاک قرار دهیم، میزان فروش نفت در حدود ۶ میلیارد دلار خواهد شد. مقایسه این عدد با حجم ریالی درآمد نفتی در نسخه جدید بودجه، نرخ دلار تبدیلی را به ۹۵۰۰ تومان می‌رساند. به هر حال، هر چه میزان فروش نفت از ۵۲۱ هزار بشکه در روز کمتر باشد، نرخ دلار تبدیلی نیز به ۹۵۰۰ تومان نزدیک‌تر خواهد شد.

در بخش دیگری از گزارش دنیای اقتصاد آمده: دولت طبق برنامه ششم توسعه، در سال جاری باید ۳۴ درصد از منابع حاصل از صادرات نفت، میعانات گازی و خالص صادرات گاز را به صندوق توسعه ملی می‌ریخت، اما در قانون بودجه ۹۸، با توجه به کسری‌های احتمالی در منابع، اجازه داده شد تا دولت ۲۰ درصد از درآمدهای مذکور را به حساب صندوق واریز کند و ۱۴ درصد باقی‌مانده به‌عنوان بدهی دولت به صندوق توسعه ملی شناسایی شود. این ۱۴ درصد که به‌عنوان اضافه‌برداشت دولت از صندوق حساب می‌شود، در نسخه جدید، حدودا ۱/ ۱۲ هزار میلیارد تومان خواهد بود. همچنین پیگیری «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد که سقف مجاز دولت برای استفاده از منابع صندوق در حالت جدید، حدود ۲۸ هزار میلیارد تومان است. هر چند شورای عالی هماهنگی مقرر کرده که در صورت نیاز و ضرورت، دولت می‌تواند تا ۴۵ هزار میلیارد تومان از منابع صندوق استفاده کند.

  • تامین مالی پاشنه آشیل توسعه ظرفیت های پالایشی (‌ اسکناس )
  • ضرورت طراحی یک مدل قرداد نفتی فقط برای شرکت های ایرانی ( مناقصه مزایده )

 

(بازدید 13,599 بار, بازدیدهای امروز 1 )
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
0
لطفاً دیدگاه خود را درباره این پست به اشتراک بگذاریدx