روزنامه در تلویزیون مرور صفحه نخست روزنامه‌های اقتصادی کشور ـ 4 خرداد ۱۳۹۸

مرور صفحه نخست روزنامه‌های اقتصادی کشور

سایه جنگ تجاری بر قیمت نفت

نفت ایران برگ برنده چین

مردمسالاری در مطلبی با عنوان نفت ایران برگ برنده چین در مقابله با آمریکا نوشت: طبق اعلام اداره اطلاعات انرژی آمریکا، در نیمه نخست سال ۲۰۱۸ میلادی، چین با واردات به‌طور میانگین روزانه ۳۷۷ هزار بشکه نفت از آمریکا، بزرگ‌ترین خریدار نفت این کشور بود، اما در تازه‌ترین آمارها این رقم به حدود ۴۱ هزار بشکه در روز رسیده است.در این رابطه، سید مهدی حسینی، کارشناس ارشد حوزه انرژی به ایسنا گفت: این موضوع که چینی‌ها در یک جنگ اقتصادی مربوط به تعرفه با آمریکا درگیر هستند قابل چشم‌پوشی نیست و باید به این نکته نیز توجه کرد که چینی‌ها منافع زیادی در آمریکا دارند؛ ضمن اینکه این منافع می‌تواند ابزار فشاری برای آمریکا هم باشد.وی افزود: اینکه چینی‌ها بیش‌از ۲۰۰۰ میلیارد دلار در آمریکا سرمایه گذاری کرده اند، می‌تواند یک نقطه فشاری از سمت چینی‌ها به آمریکایی‌ها باشد که در جنگ اقتصادی اعمال می‌شود.این کارشناس ارشد حوزه انرژی با تاکید به اینکه اقدام چینی‌ها برای خرید نفت از ایران می‌تواند یک فشار دیگر به دولت آمریکا وارد کند گفت: چینی‌ها می‌توانند از برگ خرید نفت از ایران به‌گونه‌ای با فشارهای اقتصادی آمریکا مقابله کنند که نهایتاً این مساله به نفع ما نیز خواهد بود.حسینی تصریح کرد: باید به این مساله مهم نیز توجه کرد که دولتی‌ها اساساً موضوع تحریم نیستند اما اینکه شرکت‌های دولتی چینی که خریدار نفت بودند، منافعی در آمریکا دارند نیز موضوعی قابل توجه است که باید مدنظر قرار گیرد.وی با بیان اینکه چینی‌ها می‌توانند با توجه به شرایطی که الان با آمریکا دارند از برگ ایران استفاده کنند و به خرید نفت از ایران ادامه دهند، اظهار کرد: بی‌شک این یک اتفاق مبارک است اما باید تحرکات اخیری که در این رابطه داشتیم را توسعه دهیم.

تحریم‌ها ترک برداشت

وطن امروز در گزارش صفحه یک خود با عنوان «تحریم‌ها ترک برداشت» نوشت: بدون تردید معافیت عراق از تحریم‌های ضدایرانی و افزایش مراودات تجاری تا سطح 20 میلیارد دلار به نزدیکی بیش از پیش این 2 کشور مسلمان خواهد انجامید؛ 2 کشوری که طی سال‌های اخیر نشان داده‌اند چه در زمانه جنگ با تروریست‌ها و چه در زمان بلایای طبیعی چون سیل در کنار یکدیگر خواهند ایستاد. «وطن امروز» 25 فروردین امسال در گزارشی پیرامون چرایی شکست استراتژی کاخ سفید برای تبدیل عراق به سد مقابله با نفوذ ایران نوشته بود: دولت عراق تاکنون با وجود اصرارهای مکرر دولت ترامپ و سفرهای گاه و بیگاه اعضای دولت او هنوز قبول نکرده است از تحریم‌های آمریکا علیه ایران پیروی کند و بیشترین میزان تجارت را با ایران برقرار کرده است. این در شرایطی است که ایران نیز به‌واسطه عملکردش در از بین بردن داعش در عراق و سوریه با محبوبیت روزافزونی در میان مردم منطقه روبه‌رو شده است. به همین دلیل است که زمانی که  ترامپ با فرمان اجرایی خود سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در لیست گروه‌های تروریستی قرار می‌دهد، هیچ کدام از مسؤولان دولت‌هایی که خود درگیر مبارزه با تروریست‌ها در سوریه و عراق بوده‌اند، از این اقدام استقبال نکرده و با آن مخالفت می‌کنند. شاید بتوان طیف وسیع حمایت گروه‌های عراقی از سپاه پاسداران را تنها در یک جمله خلاصه کرد: «تنها دولت‌های حامی تروریسم مانند عربستان و رژیم صهیونیستی با این اقدام آمریکا موافق بودند».

تاثیر جنگ تجاری چین و آمریکا بر قیمت نفت

روزنامه دنیای اقتصاد هم در گزارشی با موضوع تاثیر جنگ تجاری چین و آمریکا بر قیمت نفت نوشت: نگرانی از سمت تقاضای نفت در روزهای اخیر بر بازار این کالا سایه افکند و قیمت‌ها را در سراشیبی سقوط قرار داد. افزایش تنش‌های تجاری چین و آمریکا و کشیدن دامنه این جنگ به حوزه آی‌تی و تکنولوژی چشم‌انداز رشد اقتصاد جهانی را تیره کرده است. کاهش رشد اقتصاد جهانی به معنای تقاضای کمتر برای نفت است، موضوعی که انتشار آماری از افزایش موجودی انبارهای نفتی آمریکا آن را تایید و کاهش قیمت نفت را تشدید کرده است. به گزارش «دنیای‌اقتصاد» بهای نفت‌خام آمریکا روز پنج‌شنبه به‌دنبال افزایش تنش‌های تجاری بیش از ۵/ ۳ دلارمعادل حدود ۶ درصد کاهش یافت. برنت، نفت شاخص بازار اروپا نیز در این روز حدود ۵درصد افت قیمت را به ثبت رساند. بر این اساس هر دو نوع نفت شاخص وارد کانال قیمتی جدیدی شدند. این افت قیمت در حالی بود که یک روز پیش از آن یعنی روز چهارشنبه نیز به‌دنبال انتشار آمار موجودی‌های ذخایر نفتی آمریکا بهای نفت حدود ۵/ ۲ درصد کاهش را تجربه کرده بود. بر این اساس در دو روز معاملاتی پیاپی برنت بیش از ۶درصد و نفت‌خام آمریکا حدود ۸ درصد افت قیمت را به ثبت رساندند.

.

استراتژی معکوس ترامپ (اقتصاد سرآمد)

آشفته بازار قیمت روغن موتور با افزایش 70 درصدی (مناقصه مزایده)

(بازدید 14,302 بار, بازدیدهای امروز 1 )
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
لطفاً دیدگاه خود را درباره این پست به اشتراک بگذاریدx