روزنامه در تلویزیون مرور صفحه نخست روزنامه‌های اقتصادی کشور ـ 30 اردیبهشت 1398

مرور صفحه نخست روزنامه‌های اقتصادی کشور

طرح‌استيضاح وزيرنفت؛ باچه‌هدفی؟

کمترین میزان صادرات نفت ایران

روزنامه آرمان، تیتر اول خود را به گزارشی درباره طرح استیضاح زنگنه اختصاص داده و نوشته است: «تحریم‌ها صادرات نفت ایران را به کمترین میزان از آغاز ریاست جمهوری حسن روحانی در سال 92 رسانده است، معافیت‌های تحریمی کشورهای خریدار نفت ایران تمدید نشد و دولت آمریکا هرروز تمهیداتی جدید برای به صفر رساندن فروش نفت ایران می‌اندیشد. کشورهایی نظیر عربستان سعودی و امارات متحده عربی نیز وعده داده‌اند که جای خالی ایران را در بازارهای جهانی پر کنند تا نوسان ناشی از نبود ایران در بازار نفت، قیمت را بالا نبرد. در این شرایط اما تدبیری که برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای بهبود وضعیت و کاهش آسیب‌های ناشی از تحریم به ذهنشان خطور کرده، استیضاح بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت است».

به نوشته آرمان، جمعی از نمایندگان با تدوین طرحی، استیضاح وزیر نفت را در هفت محور مطرح کردند: مدیریت ناکارآمد و صدمه به کشور، عدم تحقق قول‌ها و آنچه در برنامه آمده است، از دست دادن بازار گاز منطقه و لطمه به منافع ملی کشور، از بین بردن زیرساخت‌های منابع انسانی وزارت نفت، رها نمودن میادین مشترک برای کشورهای رقیب، عدم تحقق افزایش تولید نفت طبق برنامه ارائه شده و موضوع توتال، کرسنت، قرارداد پاکستان، عمان و ترکمنستان.

آرمان به سخنان هدایت‌ا… خادمی، عضو کمیسیون انرژی مجلس و توئیت عزت‌ا… ضرغامی، فعال سیاسی اصولگرا علیه زنگنه و البته پاسخ زنگنه به ضرغامی با تاکید بر ضرورت حفظ اسرار نفتی در دوران تحریم پرداخته و به نقل از نرسی قربان کارشناس انرژی نوشته است: “عملکرد وزارت نفت را کسی نمی‌بیند؛ یعنی اگر قرار باشد که این وزارتخانه به صورت رسمی اعلام کند من دارم از این راه نفت کشور را می‌فروشم و هزینه آن را از این طریق می‌گیرم که سریعا وضع‌کنندگان تحریم آن راه‌ها را می‌بندند. وزارت نفت باید چراغ خاموش پیش برود و اسرار نفتی کشور را فاش نکند تا دشمن سوءاستفاده‌ای از این مسأله نداشته باشد.

آرمان نوشته: «به نظر می‌رسد یکی از دلایل استیضاح، کینه نماینده پیگیر این ماجرا از وزارت نفت باشد. پیش از انتخابات مجلس دهم، خادمی، یکی از نمایندگان پیگیر استیضاح، مدیر شرکت حفاری نفت شمال بود. سال 92 اختلافاتی میان وزارت نفت و خادمی بر سرخرید تجهیزات از خارج کشور یا داخل مطرح شد که در نهایت این اختلافات شدت گرفت و به خروج او از شرکت حفاری شمال انجامید. ورود او به انتخابات مجلس دهم هم به رغم صبغه اصلاح‌طلبانه او با حمایت شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان همراه نشد و در نتیجه این نماینده مجلس کینه‌ای عمیق از این جریان و شخص وزیر نفت به دل گرفت. یکی از اعضای ارشد کارگزاران که نخواست نامش فاش شود، به آرمان گفته: این استیضاح به جایی نمی‌رسد. نظام قدر آقای زنگنه و توانایی‌های او را می‌شناسد و برخی جریان‌ها بیهوده برای زدن او تلاش می‌کنند.»

آزادشدن واردات خودروهای هیبریدی؟

مصوبه مجلس درباره آزادشدن واردات خودروهای هیبریدی هم امروز در صفحه اول برخی روزنامه ها از جمله مردم سالاری و وطن امروز بازتاب داشت. نمایندگان مجلس در مصوبه‌ای مقرر کردند که واردات خودروهای سواری تمام برقی و تمام هیبریدی تا زمان تولید آنها در داخل از پرداخت حقوق ورودی معاف باشند. نمایندگان مجلس در جلسه علنی دیروز یکشنبه مواد ۴ و ۵ طرح ساماندهی صنعت خودرو را تصویب کردند. طبق ماده ۴ واردات خودروهای سواری تمام برقی و تمام هیبریدی تا زمان تولید آنها در داخل از پرداخت حقوق ورودی معاف می‌باشند.

دولت موظف است زمینه تولید داخل خودروهای مذکور را ظرف مدت پنج سال فراهم کند. هزینه‌های مالی ناشی از اجرای این ماده از محل درآمدهای ناشی از اجرای حکم تبصره ذیل ماده ۳ این قانون تأمین می‌شود. طبق مصوبه مجلس در ماده ۵، وزارت صنعت، معدن و تجارت با رعایت مواد ۲ و ۳ قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار مصوب ۱۶/۱۱/۱۳۹۰ مکلف است در افق سند چشم‌انداز ۲۰ ساله بسترهای لازم را برای ورود فناوری‌های جدید و مستقل تولید خودرو با همکاری شرکت‌های معتبر خودروسازی جهان و یا به صورت سرمایه گذاری مشترک با شرکت‌های فعال موجود فراهم سازد. آئین نامه اجرایی این ماده ظرف مدت ۳ ماه بعد از لازم‌الاجرا شدن این قانون توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری اتاق‌ها و انجمن‌های تخصصی تولید ذیربط تهیه می‌شود و به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

نفس راحت بازار نفت (اقتصاد سرآمد)

راه های قاچاق گازوئیل ایرانی به افغانستان بسته شد (دنیای خودرو)

نگاهی به آینده نفت در بورس (مواجه اقتصادی)

(بازدید 13,924 بار, بازدیدهای امروز 1 )
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
لطفاً دیدگاه خود را درباره این پست به اشتراک بگذاریدx