جزییات شب‌های اعتراضات در خوزستان

تلویزیون نفت بررسی می‌کند

وضع زندگی مردم در کوت عبدالله اهواز 

خوزستان همچنان ملتهب است. گرچه به نظر می رسد فضا آرام شده اما هنوز هیچ کدام از مشکلات مردم به طور اساسی حل نشده یا حداقل این اعتماد در آنها اییجاد نشده که حل می شود تا آرام گیرند.

از سوی دیگر پس از اتفاقاتی که در اعتراضات افتاد و کشته شدن تعدادی از معترضا ن ونیز امنیتی شدن فضا بسیاری از آنها حتی از سخن گفتن با خبرنگاران گریزانند و هراس دارند. امری که در جای خود نگران کننده است. اما اینجا مورد بحث نیست.

خوزستان در دو هفته اخیر شاهد اعتراضات گسترده مردمی بوده است. جرقه اعتراضات را بی‌آبی و خشکیدن تالاب هوالعظیم زد اما سخنان اهالی حکایت از تبعیض و بی‌‌توجهی به آن‌ها در طول سالیان گذشته دارد که همین ها هم از عوامل مهم و پنهان این اعتراضات است.

اعتراضات و ناآرامی‌هایی که قطع شدن اینترنت در چندین شهر خوزستان از جمله اهواز، شادگان، دشت آزادگان، ماهشهر، ایذه، دزفول را هم به دنبال داشت. البته اکنون دیگر اینترنت قطع نیست. اینترنت تلفن همراه بعد از ظهر دوشنبه چهارم مردادماه وصل شده. گرچه هر گاه تجمعی صورت می گیرد دوباره قطع می شود.

اعتراضات در شامگاه پنجشنبه۲۴تیرماه شروع شد. البته حدود یک هفته پیش از آن جمعی از مردم اهواز در برابر استانداری تجمع کرده بودند، اما اعتراضات گسترده شبانه از 24 تیر و در بستان، سوسنگرد، خرمشهر و مناطق مختلفی از اهواز شروع شد.

در اهواز مناطق کوی علوی، کوی زویه، ملاشیه، کوی صیاحی، لشکرآباد، آخرسفالت، کوت عبدالله و قلعه چنعان به مدت چندین شب درگیر اعتراضات بود.

خرید بشکه ای آب!

یکی از اساسی‌ترین مشکلات در اهواز «شور بودن آب مصرفی» است و شهروندان سرزمینی که بشکه بشکه نفت به کشور تقدیم می کنند، ناچار به خرید آب معدنی به صورت بشکه‌ای هستند. این مشکل از آنجا اهمیت پیدا می‌کند که در اهواز نزدیک به ۴۰۰ هزار نفر در مناطق حاشیه‌ای سکونت دارند. جمعیت گسترده‌ای که از نبود خدمات مطلوب از یک سو و بیکاری و مشکلات اقتصادی از سوی دیگر رنج می‌برد.

در این میان احداث سد گتوند موجب افزایش شدید شوری آب کارون شده است و به همین جهت دیگر حتی با وجود تصفیه‌ خانه‌های شهری شرکت آبفا، امکان شرب این آب وجود ندارد. همین امر و همچنین افت فشار آب در مناطق حاشیه‌ای ممکن است از دلایل اعتراض مردم اهواز به بی‌آبی و همدردی آن‌ها با مناطق پایین دست رودخانه کرخه که خشک بود، محسوب شود.

(بازدید 5,214 بار, بازدیدهای امروز 1 )
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
لطفاً دیدگاه خود را درباره این پست به اشتراک بگذاریدx