روز تاریخی بخش انرژی ایران – اختصاصی

تلویزیون نفت تقدیم می کند

رئیس جمهوری در آیین بهره‌برداری از ۳ طرح ملی صنعت نفت:

جاسک به پایگاه مهم صادرات نفت ایران تبدیل می‌شود

گزارش اختصاصی پترولیوم تی وی از مراسم بهره برداری از ۳ طرح ملی صنعت نفت

رئیس جمهوری با استراتژیک خواندن خط لوله انتقال نفت خام گوره – جاسک تاکید کرد:‌ امروز روز اعتماد خریداران نفت ایران است و جاسک به پایگاه مهم صادرات نفت ایران تبدیل می‌شود.

دکتر حسن روحانی امروز (پنجشنبه، پنجم‌ تیرماه) در آیین بهره‌برداری از پتروشیمی میاندوآب، افتتاح واحد نرمال هگزان پالایشگاه شازند اراک و آغاز رسمی احداث خط لوله انتقال نفت خام گوره به جاسک و پایانه صادراتی در منطقه مکران اظهار کرد: از ابتدای  دولت یازدهم به فکر طرح لوله‌گذاری گوره به جاسک بودیم که از لحاظ امنیت ملی بسیار مهم است. همیشه این دغدغه را داشتم که دولت یازدهم و دوازدهم به پایان برسد و ما نتوانیم این طرح را اجرایی و عملیاتی کنیم و دلیلش نیز همان بود که آقای مهندس زنگنه به آن اشاره کرد.

وی با اشاره به اینکه قرار بود یک کارخانه لوله‌سازی برای گاز ترش از سوی  یک شرکت خارجی در ایران ایجاد شود اما بخاطر تحریم سال ۹۷، این طرح متوقف شد، تصریح کرد: وقتی این طرح متوقف شد، دچار تردید شدیم که آیا این کار را با صنعت داخلی می‌توانیم  انجام دهیم یا خیر؟

رئیس جمهوری ساخت ورق این خط لوله و خود لوله این طرح از سوی شرکت‌های ایرانی را بسیار مهم دانست و گفت:‌ امروز همه شرکت‌های خارجی که در این زمینه می‌خواستند ما را یاری کنند و کار خود را متوقف کردند، تحریم کنندگان، آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها، به خوبی شاهدند که نمی‌توانند مانع حرکت ملت ایران در جهش تولید و فناوری باشند.

روحانی با بیان اینکه برای ساخت خط لوله گوره – جاسک نیازمند هزار کیلومتر لوله هستیم که سه شرکت ایرانی آن را خواهند ساخت، افزود:‌ از این هزار کیلومتر لوله حدود نیمی از آن ۴۰۴ کیلومتر آماده، تولید و به تدریج تحویل شده و لوله‌گذاری شروع شده است.

وی ادامه داد: تحریم‌ با همه مشکلات و نکبتی که برای کشور دارد، نقاط فرصت هم در بعضی از زمینه‌ها است و ما را وادار کرد که این طرح عظیم و بزرگ را با دست کارگران، فناوران و محققین خودمان به ثمر برسانیم و نهایی کنیم.

روز تاریخی بخش انرژی ایران

رئیس جمهوری در تشریح چرایی استراتژیک بودن خط لوله گوره – جاسک هم توضیح داد: بسیاری از کشورهای منطقه برای صادرات نفت، توانستند راه دومی را برای خودشان ایجاد کنند، تا در شرایط خطر برای تنگه هرمز بتوانند نفتشان را از طرق دیگر صادر کنند. حالا این نفت را به دریای سرخ، دریای عمان و مدیترانه ببرند.

روحانی با بیان اینکه تنها کشوری که این وسط مانده بود و اگر روزی تنگه هرمز به یک دلیلی بسته می‌شد، صادرات نفت‌اش به طور کامل متوقف می‌شد، جمهوری اسلامی ایران بود، یادآوری کرد: البته این سخنان که تنگه هرمز در اختیار ما است کاملاً درست بود اما برای روز مبادا مشکل عظیم برای خود ما بوجود می‌آمد. ما از این مشکل عبور کردیم.

وی ادامه داد: این طرح مهم‌ترین طرح نه تنها از لحاظ اقتصادی بلکه از لحاظ امنیت ملی و اقتصادی و انرژی است. بنابراین مشتری‌های ما را می‌تواند کاملاً مطمئن کند. آن کسی که از ما نفت می‌خرد می‌خواهد مطمئن باشد در هر شرایطی می‌تواند نفت را برداشت کند، امروز روز اعتماد خریداران ما است.

رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه امروز روز بسیار مهمی در تاریخ انرژی کشورمان است، تصریح کرد: اینکه امروز جمهوری اسلامی ایران در شرایط تحریم و فشار قادر است از استان بوشهر و منطقه گوره  و تلمبه خانه گوره تا استان هرمزگان و جاسک، هزار کیلومتر این طرح را ادامه دهد، کار بسیار مهمی است که امروز انجام می‌دهیم و این نشان توانمندی ملت ایران، محققین و صنعتگران و بخش نفت و انرژی کشور است.

وزیر نفت در آیین بهره‌برداری از ۳ طرح ملی نفت:

ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی کشور ۳ رقمی می‌شود

طرح‌های جهش سوم پتروشیمی کاغذی نیستند

وزیر نفت از سه رقمی شدن ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی کشور با تحقق جهش دوم صنعت پتروشیمی تا پایان سال ۱۴۰۰ خبر داد و تاکید کرد:‌ طرح‌های جهش سوم پتروشیمی کاغذی نیستند.

بیژن زنگنه، امروز (پنجشنبه، پنجم تیرماه) در آیین بهره‌برداری از پتروشیمی میاندوآب، افتتاح واحد نرمال هگزان پالایشگاه شازند اراک و آغاز رسمی احداث خط لوله انتقال نفت خام گوره به جاسک و پایانه صادراتی در منطقه مکران که با دستور حسن روحانی، رئیس جمهوری به‌صورت ارتباط زنده ویدئویی انجام شد، اظهار کرد: مجتمع پتروشیمی میاندوآب نخستین طرح از ۱۷ طرح جهش دوم صنعت پتروشیمی که امسال افتتاح می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ارزش تولید محصولات پتروشیمی از ۱۲ میلیارد دلار در سال ۹۲ با بیش از ۲ برابر رشد به ۲۵ میلیارد دلار تا پایان سال آینده می‌رسد، افزود: همانطور که مقام معظم رهبری در دیدار با تولیدکنندگان در ۱۷ اردیبهشت ماه بر اجرای این طرح‌ها و تسریع تکمیل زنجیره ارزش تأکید داشتند، ارزش این محصولات تا پایان سال ۱۴۰۴ و در جهش سوم صنعت پتروشیمی به ۳۷ میلیارد دلار خواهد رسید.

وزیر نفت با بیان اینکه خط لوله انتقال اتیلن غرب در سال ۱۳۸۱ از عسلویه تا تبریز به عنوان طولانی‌ترین خط اتیلن جهان به طول ۱۶۶۰ کیلومتر به تصویب رسید، ادامه داد: در اجرای خط اتیلن غرب بر مزیت‌های مناطق کشور و کم آبی نیز توجه شده است به صورتی که بخشی که تولید اتیلن به آب نیاز داشته در کنار دریا انجام شده و با این خط لوله با توانایی ۲.۵ میلیون تن به مناطق عمدتا توسعه نیافته منتقل می شود

وی تأکید کرد: امسال حدود ۲ میلیون تن اتیلن از طریق خط لوله اتیلن غرب انتقال داده خواهد شد که طرح پتروشیمی میاندوآب نیز از طرح‌های این زنجیره است.

زنگنه با اشاره به اینکه خط اتیلن غرب یکی از مهمترین طرح‌های دولت برای آمایش سرزمینی، توسعه و ایجاد اشتغال در مناطق غرب کشور است، تصریح کرد: تولید اتیلن در کشور در حال افزایش است و امسال به حدود ۷ میلیون تن می‌رسد که ۲ میلیون تن آن به این خط تزریق می‌شود.

به گفته وی، همه ۱۷ طرح جهش دوم صنعت پتروشیمی که امسال به بهره‌برداری خواهند رسید دارای پیشرفت فیزیکی بالا هستند که با پیگیری و تلاش شبانه روزی همکارانم در این شرایط سخت کشور به نتیجه خواهند رسید.

ریل گذاری مستحکم برای آینده صنعت پتروشیمی

وزیر نفت به انجام ریل گذاری مستحکم برای آینده صنعت پتروشیمی به عنوان جهش سوم صنعت پتروشیمی اشاره و اظهار کرد: جهش سوم فقط طرح‌هایی نیستند که در کاغذ باشند و طرح‌هایی هستند که هم اکنون برخی از آن‌ها پیشرفت فیزیکی خوبی دارند و ارزش تولیدات صنعت پتروشیمی کشور را با رشد ۳ برابری از ۱۲ میلیارد سال ۹۲ به ۳۷ میلیارد دلار می‌رساند. به عبارت دیگر در سال ۱۴۰۴ شاهد رشد ۵۰ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۰ خواهیم بود.

زنگنه به تثبیت ریل گذاری توسعه صنعت پتروشیمی و تکمیل زنجیره ارزش در سال آخر دولت اشاره کرد و افزود: طرح‌های پیشران در سه زیر شاخه متانول، پروپیلن، اتیلن، بنزن در حال طراحی است که بخش عمده اتیلن انجام شده است.

وزیر نفت با اشاره به اینکه در تکمیل زنجیره پروپیلن یک طرح ابتکاری بسیار خوب در حال طراحی است که بزودی برای تسریع و حمایت تقدیم دولت خواهد شد، گفت: با توجه به کمبود پروپیلن در کشور، با اجرای این طرح تولید حدود ۱.۵ میلیون تن پروپیلن در شمال، جنوب و کمی هم در غرب طراحی می‌شود که با خطوط لوله به مناطق مرکزی و شمالی کشور منتقل می‌شود.

زنگنه ادامه داد: در این طرح، از یک سو طرح پروپیلن در بندر نکا ساخته خواهد شد که با خط لوله به سمت سمنان منتقل می‌شود و به راحتی از آنجا خراسان، سمنان و شرق استان تهران را پوشش می‌دهد. از سوی دیگر در عسلویه پروپیلن تولید و با خط به استان فارس منتقل می‌شود. اینها طرح‌های بسیار مهم و زیربنایی برای آینده کشور است که سبب توسعه صدها کارخانه دیگر خواهند شد.

وی با بیان اینکه ارزش تولیدات پتروشیمی از ابتدای دولت یازدهم تا کنون بیش از ۵ میلیارد دلار با افتتاح طرح‌های مختلف افزایش یافته است، تصریح کرد: برای نخستین بار ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی تا پایان سال آینده سه رقمی می شود و به ۱۰۰ میلیون تن می‌رسد.

زنگنه با قدردانی از تلاشگران اجرای پتروشیمی میاندوآب و هلدینگ باختر ادامه داد: امیدوارم این شرکت که سرمایه گذاران خوبی هستند در توسعه زنجیره پایین دستی نیز فعالیت کنند.

اجرای موفق سیاست‌های اقتصادی مقاومتی در پتروشیمی

وزیر نفت با تاکید بر اینکه وزارت نفت سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، اهداف دولت و رهنمودهای مقام معظم رهبری در زمینه توسعه پتروشیمی را به خوبی در این سال ها دنبال کرده و موفق بوده است، یادآوری کرد: ارزش تولیدات صنعت پتروشیمی در سال ۷۶ یک میلیارد دلار بوده است که این رقم با تحقق جهش اول و دوم صنعت پتروشیمی تا پایان سال ۱۴۰۰ این رقم به ۲۵ میلیارد دلار می‌رسد.

زنگنه با بیان اینکه هیچ محدودیتی در عرضه داخلی این محصولات با توجه به احیای صنایع پایین دستی پس از شیوع ویروس کرونا وجود ندارد، گفت: امیدواریم امسال نیز بیش از ۵.۵ میلیارد دلار به صنایع داخلی خوراک عرضه شود.

(بازدید 3,681 بار, بازدیدهای امروز 1 )
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
0
لطفاً دیدگاه خود را درباره این پست به اشتراک بگذاریدx