روزنامه در تلویزیون مرور صفحه نخست روزنامه‌های اقتصادی کشور ـ 4 تیر ۱۳۹۸

مرور صفحه نخست روزنامه‌های اقتصادی کشور

بازگشت کارت سوخت از ۲۰ مرداد

طرح افزایش ظرفیت پالایشگاه

روزنامه دنیای اقتصاد به سراغ طرح نمایندگان به منظور افزایش ظرفیت پالایشگاه‌های کشور رفت و در گزارشی نوشت: تصویب «کلیات طرح افزایش ظرفیت پالایشگاه میعانات گازی و نفت‌خام با استفاده از سرمایه‌گذاری مردمی» یکشنبه گذشته (دوم تیر) با ۱۳۶ رای موافق از مجموع ۲۰۲ نماینده حاضر در صحن علنی مجلس، خبری بود که در رسانه‌های داخلی و بین‌المللی بازتاب داشت. هدف اصلی این طرح جذب سرمایه‌های مردمی برای توسعه «پتروپالایشگا‌ه‌ها» به منظور افزایش ظرفیت تولید فرآورده‌های نفتی است تا از این طریق با تحریم‌های نفتی آمریکا مبارزه شود. کارشناسان عقیده دارند کلیات این طرح به‌عنوان پادزهری علیه تحریم‌های نفتی آمریکا قابل قبول است زیرا می‌تواند صنعت نفترا به‌عنوان بخش مهمی از اقتصاد کشور در مقابل این تحریم‌ها واکسینه کند. اما در عین حال، طرح یاد شده در نگاه کارشناسان خالی از ایراد نیست و نقدهایی به مهم‌ترین بند آن یعنی «اعطای تنفس خوراک یک یا دو ساله به پتروپالایشگاه‌ها» وارد می‌شود. در این گزارش تلاش شده با نگاهی به نظرات کارشناسان و همچنین نامه‌ای که شبکه تحلیلگران اقتصاد مقاومتی خطاب به علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی نوشته‌اند؛ مزایا و معایب این طرح مورد بررسی قرار گیرد.  نامه یاد شده جهت تاکید بر ضرورت اصلاح و سپس تصویب طرح توسعه ظرفیت پتروپالایشی کشور  نوشته شده است.

در بخش دیگری از این گزارش آمده: با توجه به شرایط فعلی کشور و این نکته که در تمام طرح‌ها نمی‌توان تنها مسائل اقتصادی را دید و مسائل ژئوپلیتیک دیگر نیز اهمیت دارند، شاید اعطای تنفس خوراک به طرحی این‌چنینی که می‌تواند کشور را در مقابل تحریم‌ها واکسینه کند، منطقی به نظر برسد. با این حال، اگر قرار بر این است که حمایتی تحت عنوان «تنفس خوراک» اعطا شود، باید در شرایط مساوی اعطا شده و شرایط بازپرداخت آن به شکل ارزی کاملا شفاف باشد زیرا وام‌های صندوق توسعه ملی ارزی بوده و بازپرداخت آنها نیز باید به شکل ارزی باشد.  در عین حال روز گذشته رئیس مجلس شورای اسلامی در رابطه با بندی در طرح توسعه پتروپالایشگاه‌ها که هزینه خوراک مورد تنفس را به‌عنوان «وام صندوق توسعه ملی به مجموعه سهامداران پتروپالایشگاه» به حساب آورده، توضیح داد: به دلیل اینکه صندوق توسعه ملی در این بند موظف شده به مجوزهای تنفس خوراک اجازه بهره‌برداری بدهد، اشکال قانون اساسی وجود دارد زیرا برداشت از صندوق توسعه ملی نیاز به اذن مقام معظم رهبری دارد. به گفته لاریجانی، به‌منظور استفاده از ظرفیت صندوق توسعه ملی برای توسعه پالایشگاه‌ها، به مقام معظم رهبری نامه‌ای نوشته شده که هنوز پاسخ نداده‌اند. زمانی که پاسخ ایشان را دریافت کنیم در این باره تصمیم‌گیری خواهد شد. به گزارش «شانا» در جریان طرح افزایش ظرفیت پالایشگاه‌ میعانات گازی و نفت خام با استفاده از سرمایه‌گذاری مردمی که روز گذشته در صحن علنی مجلسشورای اسلامی بررسی شد، نمایندگان با پیشنهاد سیدفرید موسوی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی مبنی بر حذف عبارت «صندوق توسعه ملی موظف است به این مجوزها تعهد تنفس خوراک ارائه کند» موافقت کردند.

سوءاستفاده از کارت‌های سوخت شخصی دیگران

روزنامه تعادل هم امروز به موضوع کارت‌سوخت پرداخته و نوشت: مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی از الزام استفاده از کارت سوخت شخصی از تاریخ ۲۰ مردادماه خبر داد و گفت: این طرح را با هدف جلوگیری از سوءاستفاده و مقابله با قاچاق سوخت اجرایی خواهیم کرد. امیروکیل‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید به اینکه باید فرهنگ استفاده از کارت سوخت شخصی در جامعه نهادینه شود، اظهار کرد: بخشی از قاچاق سوخت به دلیل سوءاستفاده از کارت‌های شخصی دیگران است.وی افزود: کارت سوخت هر فردی باید توسط همان فرد و در همان شهری که زندگی می‌کند، مورد استفاده قرار گیرد؛ در غیر این صورت سوءاستفاده‌هایی را شاهد خواهیم بود و این یک منطق است که گفته می‌شود هر کسی از کار سوخت خودش استفاده کند، به رونق و اقتصاد کشور کمک کرده است.  مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران تصریح کرد: این وظیفه همه افراد است تا این کار را انجام دهند چراکه این مساله کمک شایانی به اقتصاد می‌کند و از اینکه یارانه‌ای که مال مردم و کشور است از مسیر درست خارج شود، جلوگیری می‌کند. بنابراین توصیه می‌کنم که همه از کارت سوخت شخصی خود استفاده کنند و اصرار ما نیز تنها جلوگیری از سوءاستفاده است. وکیل‌زاده ابراز کرد: در همین راستا از مردم درخواست کردیم تا از ۲۰ مردادماه در جایگاه‌ها از کارت سوخت شخصی خودشان استفاده کنند و امیدواریم که با این کار بتوانیم در این حوزه ساماندهی بیشتری را انجام دهیم.

(بازدید 14,286 بار, بازدیدهای امروز 1 )
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
لطفاً دیدگاه خود را درباره این پست به اشتراک بگذاریدx