روزنامه در تلویزیون مرور صفحه نخست روزنامه‌های اقتصادی کشور ـ ۲5 اردیبهشت ۱۳۹۸

مرور صفحه نخست روزنامه‌های اقتصادی کشور

تغییر بازی گازی با پاکستان

بهای نفت در بازارهای جهانی

روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی با موضوع بهای نفت در بازارهای جهانی نوشت: روز دوشنبه در حالی که بازار نفت تحت‌تاثیر اخبار منتشر شده از حمله به بندر فجیره حدود ۲درصد افزایش یافته بود، خبری از افزایش تعرفه بر واردات کالاهای آمریکایی به چین منتشر شد و بازارهای جهانی از جمله نفت را در مسیر کاهشی قرار داد. آنطور که در خبرها آمده است، چین در اقدامی تلافی‌جویانه تعرفه بر واردات ۶۰ میلیارد دلار کالا از آمریکا را از ۱۰ درصد به ۲۵ درصد افزایش داده است. علاوه بر این مقامات پکن اعلام کرده‌اند که اقدام به فروش اوراق قرضه‌هایی خواهد کرد که از فدرال‌رزرو خریداری کرده است. این اقدام بیش از خبر افزایش تعرفه بازارهای جهانی را نگران کرد.

در بخش دیگری از این گزارش می خوانیم:  این اقدام در پاسخ به افزایش تعرفه بر واردات کالاهای چینی از سوی ترامپ انجام شد. در حالی که دو کشور طی چهار ماه گذشته مذاکرات فشرده‌ای را برای حل اختلافات تجاری آغاز کرده و در آتش‌بس به‌سر می‎بردند، ترامپ هفته گذشته در اقدامی پیش‌بینی نشده تعرفه ۲۰۰ میلیارد واردات کالا از چین را از ۱۰ درصد به ۲۵ درصد افزایش داد. علاوه بر آن اعلام کرد که تعرفه بر واردات ۳۰۰ میلیارد دلار دیگر کالای وارداتی از این کشور را نیز افزایش خواهد داد، لیست این کالاها نیز روز گذشته منتشر شده و قرار است از ابتدای ماه ژوئن اجرایی شود. تنش‌های تجاری بینپکن و واشنگتن از اوایل سال ۲۰۱۸ آغاز و در نهایت در سه ماه پایانی سال ۲۰۱۸ کاهش رشد اقتصاد جهانی را به دنبال داشت. کاهش رشد اقتصاد جهانی به معنای کاهش تقاضا برای نفت‌خام جهان است و افت قیمت این کالا را به دنبال دارد. با این حال ترامپ اعلام کرده که مذاکرات با چین ادامه خواهد داشت.  بنابراین بازار نفت در حال‌حاضر تحت‌تاثیر دو عامل تنش‌های تجاری و ریسک‌های ژئوپلیتیک است، نگرانی از تنش‌های ژئوپلیتیک روز گذشته بر نگرانی‌های تجاری غلبه کرد.

رویکردی متفاوت در قبال طرح صادرات گاز به پاکستان

روزنامه تعادل در گزارشی با عنوان تغییر بازی گازی ایران با پاکستان نوشت: این طور که به نظر می‌رسد ایران پس از چند سال صبر، تصمیم گرفته است رویکردی متفاوت را در قبال طرح صادرات گاز به پاکستان در پیش بگیرد. این اتفاق با تغییرهای دیگر ایران در عرصه بین‌الملل همزمان شده است. وزیر امور خارجه پاکستان دیروز (سه شنبه) اعلام کرد: اگر این کشور به قرارداد تکمیل خط لوله انتقال گاز از ایران عمل نکند محکوم به پرداخت جریمه روزانه به تهران خواهد شد.

تعادل در ادامه نوشت:  «شاه محمود قریشی» در نشستی با اعضای کمیسیون روابط خارجی مجلس ملی این کشور افزود: ما در خصوص طرح خط لوله گاز‌ای پی با دولت ایران در تماس هستیم، دولت اسلام‌آباد خواهان عمل به این قرارداد است.وی با اشاره به اینکه طرف ثالث، کار طرح مشترک گازی را با مشکل روبرو کرده است، اظهار داشت: تحریم‌ها نیز مانع پیشروی طرح ‌ای‌پی است.وزیر امور خارجه پاکستان افزود: خط لوله‌ای پی از لحاظ اقتصادی طرحی قوی است اما پاکستان درخصوص تامین مالی برای این پروژه با مشکل روبرو است.«عمران خان» نخست وزیر پاکستان هفته گذشته اعلام کرد که اسلام‌آباد با همکاری تهران اقدامات لازم را برای اجرای طرح خط لوله انتقال گاز از ایران موسوم به «آی پی» اتخاذ خواهد کرد.منابع خبری پاکستان به نقل از اسناد منتشر شده توسط دولت اسلام‌آباد درخصوص دستور العمل جدید عمران خان درباره طرح خط لوله‌ای پی، افزودند: نخست وزیر پاکستان خطاب به مسوولان دولتی تاکید کرد که باید با همکاری با ایران شرایط پیشبرد طرح خط لوله ‌ای‌پی را فراهم کنیم.همچنین رسانه‌های پاکستان روز دوشنبه نوشتند که عمران خان نخست‌وزیر پاکستان از مسوولان بخش انرژی کابینه خود خواسته است با ارسال نامه به اتحادیه اروپا و امریکا موضع قطعی آنها درباره دریافت گاز از ایران را مشخص کنند.

سرانجام یک‌سوم نفت خام جهان چه می شود؟!

کیهان از قول فارین پالسی نوشت:  ایران، سلاح‌های نظامی قدرتمند و بازدارنده‌ای در مقابل آمریکا دارد. تقریباً یک‌سوم نفت خام جهان معادل 18 میلیون بشکه هر روز از این تنگه که پهنایش 21 مایل است عبور می‌کند. همچنین 30 درصد کشتی‌های حامل گاز طبیعی از این مسیر برای تردد استفاده می‌کنند. پهنای مورد استفاده تنگه از این هم کمتر است چرا که آب‌های عمیق مورد استفاده نفتکش‌ها تنها دومایل پهنا دارند. ایران با حضور در خطوط ساحلی شمالی و تعدادی از جزایر مستقر در این منطقه، بر عبور و مرور از آن سلطه دارد.این حضور به نیروهای مسلح ایران و سپاه پاسداران امکان می‌دهد که یکی از حساس‌ترین گذرگاه‌های اقتصادی جهان را تهدید کنند و خسارت اقتصادی سنگینی به رقبا تحمیل کنند.

شرط ایران برای بقای برجام صادرات 5/1 میلیون بشکه نفت (ابرار اقتصادی)

کاهش 30 درصدی وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی (اخبار صنعت)

«قیمت جهانی نفت» افزایش یافت (اقتصاد ملی)

وابستگی 30درصدی بودجه به درآمدهای نفتی (هدف و اقتصاد)

کالاهای اساسی در چاه دلارهای نفتی (صمت)

حدف نفت ایران معادلات اقتصادی پالایشگاه ها را به هم می ریزد (مناقصه مزایده)

حمله به آلترناتیو نفتی تنگه هرمز (تعادل)

(بازدید 14,459 بار, بازدیدهای امروز 1 )
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
لطفاً دیدگاه خود را درباره این پست به اشتراک بگذاریدx